oaednews

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Από «διαθέσιμους», «επίορκους», ΕΡΤ, καθώς και από ΝΠΙΔ οι 15.000 απολύσεις

Οι 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους θα προέλθουν από την ΕΡΤ, από την ολοένα αυξανόμενη «δεξαμενή» των πειθαρχικών, από τις όποιες περικοπές προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες και από στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real FM».

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

ΘΕΜΑ: Αίτημα γνωστοποίησης εκθέσεων αξιολόγησης στους άμεσα ενδιαφερομένους.

Όπως έχουμε ενημερωθεί από μέλη μας, οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, στην πλειοψηφία τους, δεν λαμβάνουν, τα τελευταία τουλάχιστον έτη, γνώση των εκθέσεων αξιολόγησής τους, γεγονός που, συν τοις άλλοις, παρακωλύει το δικαίωμά τους στην δυνατότητα άσκησης της προβλεπόμενης ένστασης.

Σύνδεση με Κάιρο....

του Ανταποκριτή μας Γιώργου Χριστοφίδη
Διμερές εμπόριο Ελλάδος – Αιγύπτου  (Ιανουάριος –Aύγουστος 2013)
Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της EΛΣΤΑΤ, το διάστημα του τριμήνου  Ιανουαρίου –Αυγούστου 2013, οι ελληνικές εξαγωγές προς την Αίγυπτο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, κατέγραψαν αύξηση +81,85% και οι εισαγωγές μας αύξηση 46,347%. Ο όγκος του διμερούς εμπορίου αυξήθηκε κατά 63,96%  και το εμπορικό ισοζύγιο, είναι  πλεονασματικό. 

Διαμαρτυρία για την ανεργία των ΑΜΕΑ


Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην ανεργία που ρημάζει τη ζωή των ΑΜΕΑ οργανώνει ηΣυντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), σήμερα, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Ανακοίνωση από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Π.Α.ΜΕ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Π.Α.ΜΕ στο
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Συνάδελφοι-Συναδέλφισες,
Η κοινοποίηση των ατομικών διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας σε εκατοντάδες συναδέλφους μας είναι ένας μόνος κρίκος στην μακρά αλυσίδα των βάρβαρων αντεργατικών πολιτικών που αποσκοπούν στο τσάκισμα των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, στη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου. Τα επόμενα κύματα διαθεσιμοτήτων-απολύσεων θα είναι πιο βίαια και μαζικά. Αφορούν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χώρο δουλειάς και υπηρεσία, κλάδο και ειδικότητα, από τρόπο πρόσληψης και τυπικά προσόντα.

Ανακοίνωση από Ανεξάρτητο Μέτωπο διεκδίκησης και αλληλεγγύης(Κεντρική και δυτική Μακεδονία)

                                                              28/11/2013

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στο  τελευταίο  Διοικητικό  Συμβούλιο  που  πραγματοποιήθηκε  την  Παρασκευή  22/11/13, τα μέλη  του  Δ.Σ  ,  Λασκαρίδης  Περικλής  και  Μεμφαλόπουλος  Δημήτριος εκλεγμένοι  με  την  παράταξή μας ,καταψήφισαν  την  πρόταση  μομφής  που  καταθέσαμε  ως  παράταξη  εναντίον  του  Προέδρου,  με  απώτερο  αίτημα  την  έκπτωση    του . Επικαλούμενοι  το  ηθικά  συνδικαλιστικό  ασυμβίβαστο  που  για  εμάς  ως  παράταξη  είναι  μεγίστης  σημασίας,  το  αποδείξαμε  άλλωστε  κάνοντάς το και  πράξη  στο  παρελθόν.