oaednews

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

«ΚΡΥΦΗ ΒΟΜΒΑ» στις συντάξεις

Θα υπολογίζονται επί των συντάξιμων αποδοχών που θα προκύπτουν από το σύνολο του εργασιακού βίου
Όλα εδώ θα πληρωθούν. Και οι μακρές περίοδοι εκτός της αγοράς εργασίας λόγω επιλογής ή λόγω ανεργίας και ο «συμβιβασμός» με τη μερική απασχόληση και η απόφαση για εργασία με «μαύρα» και το «πάρε - δώσε» με τον εργοδότη, ώστε άλλα να λέει ο μισθός στα χαρτιά και άλλα να βάζει στην τσέπη ο εργαζόμενος.

Γαλλία: Ικανοποίηση αλλά και νέες "Ολονυκτίες" μετά τα μέτρα Βαλς για την ανεργία

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός προσπαθεί να κατευνάσει την αντιπαράθεση για τη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας που προκάλεσε συγκρούσεις και διαδηλώσεις 
Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε σήμερα σειρά μέτρων που αποσκοπούν να ευνοήσουν την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας, στην προσπάθεια να κατευνάσει την αντιπαράθεση για τη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας που προκάλεσε συγκρούσεις και διαδηλώσεις. "Η Γαλλία πρέπει να ακούσει τη νεολαία", δήλωσε ο Βαλς σε συνέντευξη Τύπου αφού παρουσίασε τα μέτρα, ύψους 400 έως 500 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, σε οκτώ οργανώσεις μαθητών και φοιτητών. 

Η επόμενη μέρα στον ΟΑΕΔ, από τον Χαράλαμπο Πανταζή

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

                                                 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ



                                                   ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Συναδέλφισσες ,Συνάδελφοι
Στις εκλογές που θα γίνουν στις 15/04/2016  καλούμαστε να ψηφίσουμε ως υπάλληλοι του Ο.Α.Ε.Δ. τους συνδικαλιστές που θα μας εκπροσωπήσουν στις συνδικαλιστικές μάχες,  που θα δώσουμε τα επόμενα χρόνια για να διεκδικήσουμε  αυτά που τόσο εύκολα μας στέρησαν κάποιοι απίθανοι που μας διοικούσανε, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, που αυτοί σχεδίαζαν αλλά και επέβαλαν τελικά  στην ελληνική κοινωνία.
Αυτοί που καθημερινά μας συκοφαντούσαν συντονισμένα λέγοντας,  ότι για όλα φταίμε εμείς και ότι αυτοί θα μας σώσουν τιμωρώντας μας ( μειώσεις μισθών, συγχωνεύσεις οργανισμών, διαθεσιμότητα, απολύσεις,  προσχηματική αξιολόγηση, ξαφνικούς θανάτους ΕΡΤ, ΟΑΕΔ ) αλλά παράλληλα τιμωρώντας και όλη την κοινωνία (  σοβαρές  περικοπές  του ταμείου ανεργίας, κατάργηση του επιδόματος παιδιού, μεταφορά ενεργητικών πολίτικων απασχόλησης στους ιδιώτες με πενιχρά και χωρίς στόχευση αποτελέσματα  κ.λπ.).

«Ο Εργασιακός Μεσαίωνας καλά κρατεί»


Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Στο  αμαξοστάσιο Ελληνικού βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 9-4-16 η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα και συνομίλησε με τις εργαζόμενες καθαρίστριες της εργολαβικής εταιρείας «ΛΙΝΚ ΑΠ» που έχει αναλάβει τον καθαρισμό των λεωφορείων της Ο.ΣΥ.
Μετανάστριες οι περισσότερες από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, τη Σιέρα Λεόνε. Θύματα ενός εργασιακού μεσαίωνα που επέβαλαν εδώ και χρόνια οι εργολάβοι της «χαμηλότερης προσφοράς», που κόβουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των καθαριστριών για να «χτυπήσουν» τις εργολαβίες και να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους.  Απλήρωτες για μήνες, χωρίς δώρα, επιδόματα, υπερωρίες, νυχτερινά, χωρίς αντίγραφα της σύμβασης και των αποδείξεων πληρωμής,- υποχρεώνονται να υπογράφουν αποδείξεις για μεγαλύτερα ποσά από όσα πραγματικά παίρνουν στο χέρι-,  χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό κι όταν διαμαρτύρονται αντιμετωπίζουν τρομοκρατία και απολύσεις.