oaednews

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Επίκαιρη ερώτηση με θέμα: Για την μη καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ και τη συνεχιζόμενη εργασιακή τους ομηρία

Η ερώτηση
Είναι γνωστό ότι ο ΟΑΕΔ για να καλύψει τις εκπαιδευτικές του ανάγκες προσλαμβάνει ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου από το 1996, ενώ ως τότε οι προσλήψεις γινόταν με το N. 1221/72 (συμβάσεις έργου). Οι συμβάσεις αυτές είναι ορισμένου χρόνου και συνήθως ξεκινούν από τον Οκτώβρη ως και το τέλος του διδακτικού έτους.

Η «σχεδία» της Ιστορίας και της παρηγορίας


 
Κοιτάμε κατάματα τις πιο δύσκολες σελίδες της ιστορίας μας, κάνουμε πτήσεις πάνω από τη μοναξιά, αναζητούμε την εξ άμβωνος παρηγορία, μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κατακτούμε μικρές νίκες στον εργασιακό μας χώρο, οδηγούμε βέσπα, μεταφερόμαστε στα σύνορα της αντίστασης, παίρνουμε μαθήματα ελπίδας από τις βασίλισσες του μελιού και της αγάπης, παρακολουθούμε την προσγείωση ενός νεοϋορκέζικου μετεωρίτη, συνομιλούμε με τα θύματα των διωγμών του τουρκικού καθεστώτος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ


Αύριο, Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2018, δικάζονται με τις κατηγορίες «αντίσταση κατά της Αρχής», «διατάραξη κοινωνικής ειρήνης» και «απόπειρα άσκησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού», στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων τα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, Αλέξανδρος – Ρωμανός Αγγελής, Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος και Θωμάς Καρράς. Οι παραπάνω διώκονται, διότι συμμετείχαν σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία έξω από συμβολαιογραφείο, στις 14 του περασμένου Μάρτη. Τότε, οι τρεις τους, αφού χτυπήθηκαν άγρια από τα ΜΑΤ, προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου και οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.