oaednews

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Σπ. Πρωτοψάλτης: Πρέπει να μιλάμε με τους εργοδότες για να γνωρίζουμε τι χρειάζονται

Έμφαση και προτεραιότητες στις σύζευξη των αναγκών της αγοράς εργασίας με τις δεξιότητες των ανέργων, και των ευπαθών ομάδων που κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό θα δώσει ο νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.
Όπως είπε ο κ. Πρωτοψάλτης δίνοντας ένα πρώτο στίγμα των προθέσεών του κατά την διάρκεια της ακρόασης του στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, μια από τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να το πετύχει αυτό είναι να δοθεί προτεραιότητα στην καλύτερη αντιστοίχιση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας και την μετατόπιση στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.

Ευχαριστήρια Επιστολή


 Το ΔΣ της Ένωση Κρήτης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ  οφείλει να ευχαριστήσει πανελλαδικά όλους τους συναδέλφους που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ,για την οικονομική ενίσχυση συναδέλφου μας με σοβαρό πρόβλημα υγείας .

Πρόστιμο 21.000 ευρώ στο μοναδικό καφενείο χωριού επειδή σέρβιρε η ...πεθερά

Στην Θεσπρωτία τα κλιμάκια του ΕΦΚΑ ...πάταξαν την ανασφάλιστη εργασία. Και τη «νύφη» πλήρωσε ένα καφενείο στο χωριό Ραβενή στην Μουργκάνα.
Κλιμάκιο επιθεωρητών του ΕΦΚΑ φαίνεται πως εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα και επέβαλε πρόστιμο ύψους 21.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη καφενείου στο απόμερο χωριό, με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται λουκέτο.

«Η λογοτεχνία επί σκηνής» στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Ζάππειο: Από 30 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου

Αφιερωμένο στις πολυπρισματικές διαστάσεις της λογοτεχνίας, η οποία εμπνέει και πρωταγωνιστεί σε τέχνες όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος και η μουσική, είναι το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) από την Κυριακή 30 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου.

ΟΠΣΥΔ: Άνοιξαν οι δηλώσεις προτίμησης για τους αναπληρωτές στο opsyd.sch.gr - Πώς να κάνετε τη δήλωση

Από χθες οι αναπληρωτές καθηγητές μπορούν να δηλώνουν τον τόπο προτίμησης τους στο ΟΠΣΥΔ.
ΟΠΣΥΔ: Σημειώστε ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα πλήρωσης των κενών θέσεων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας:
Υποβολή περιοχών προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ και για τα μέλη ΕΕΠ - ΕΒΠ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (28/8 - 2/9)

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 7 προγράμματα σπουδών στο ΕΑΠ

Ξεκίνησε από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, η υποβολή αιτήσεων για επτά σύντομα προγράμματα.
1) για το Β κύκλο Σπουδών, για τα εξής Σύντομα Προγράμματα:
- Βιομιμητική Τεχνολογία (ΒΙΤ)
- Χωρικός Σχεδιασμός: Σύγχρονες Τάσεις και Ζητήματα Αιχμής (ΧΩΣΧ)

Οι αποφάσεις -«ταφόπλακα» για τα δώρα των εν ενεργεία δημόσιων υπαλλήλων (έγγραφα)

Με τις υπ’ αριθ. 1307-1316/2019 (όμοιες και οι 1309-1316/2019) αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας μπήκε «ταφόπλακα» στη διεκδίκηση των Δώρων-Επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας) από χιλιάδες εν ενεργεία μονίμους δημοσίους υπαλλήλους (αλλά και των με σύμβαση αορίστου και ορισμένου χρόνου), για τα έτη από το 2013 και εντεύθεν, καθώς και στην επαναθέσπισή τους από 1-1-2019 και εφεξής.
Η πλειοψηφία του Ανωτάτου Ακυρωτικού, υπό την προεδρία της Αικ. Σακελλαροπούλου, επανέλαβε, σχεδόν ολόκληρο, το σκεπτικό περί δημοσιονομικού κόστους, όπως είχε διατυπωθεί στην υπ’ αριθ. 668/2012 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, με Πρόεδρο τότε τον Παναγιώτη Πικραμένο, σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που είχε κρίνει κατά πλειοψηφία όλες τις περικοπές των συντάξεων καθώς και τη δραστική μείωση των Δώρων-Επιδομάτων (1.000 ευρώ κατ’ έτος για δημόσιους υπαλλήλους και 800 ευρώ κατ’ έτος για τους συνταξιούχους) του 1ου μνημονίου ως νόμιμες, συνταγματικές και συμβατές με τις Διεθνείς Συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα.

200 προσλήψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Αιτήσεις τώρα για θέσεις εργασίας σε 7 ειδικότητες

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά διακοσίων (200) ατόμων για την κάλυψη παροδικών αναγκών της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Αττικής, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Νίκαιας και του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ενίσχυση της Διαδικασίας Ασύλου» του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020 (συγχρηματοδότηση 75 % από ΕΕ και 25 % από Εθνικούς Πόρους)».Οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, αφορούν τις εξής θέσεις εργασίας:
ΠΕ Πληροφορικής, TΕ Λογιστικής, TΕ Νοσηλευτών, ΠΕ Νομικών, Πολιτικών, Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Σπουδών, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού (Διοικητικού), ΠΕ Πληροφορικής, TΕ Νοσηλευτών.

Προσλήψεις σωφρονιστικών Υπαλλήλων

Απόφαση του υπουργείου Εργασίας ανάβει το πράσινο φως στο ΑΣΕΠ  για την έκδοση προκήρυξης μόνιμων προσλήψεων σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Δράμας

Συγκεκριμένα σήμερα 28/08 με απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση εγκρίθηκαν 18 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις φυλακές Δράμας από τις λίστες προστατευόμενων του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα οι προσλήψεις αφορούν άτομα που προστατεύονται από νόμο (ΑΜΕΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και τέκνα αναπήρων πολέμου)