oaednews

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΟΑΕΔ: Εντός του Αυγούστου ξεκινάει το voucher για ανέργους 18-24 ετών

Ξεκινά το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για την κατάρτιση νέων ανέργων ηλικίας 18 έως 24 ετών οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν αποκτώντας εργασιακή εμπειρία σε επιχειρήσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ:Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο για την ‘αξιολόγηση’, έχουν πάρει πλέον γενικευμένα χαρακτηριστικά. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να ποινικοποιήσειτους αγώνες μας και ταυτόχρονα να εκφοβίσει τους εργαζόμενους επισείοντας την απειλή των πειθαρχικών, έφερε για αυτήν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Οι εργαζόμενοι συσπειρώθηκαν γύρω απ’ τα σωματεία τους, πραγματοποίησαν πρωτόγνωρες σε μαζικότητα γενικές συνελεύσεις και με καθολικό τρόπο αρνήθηκαν να πάρουν μέρος σε οποιαδήποτε διαδικασία υλοποίησης του νόμου, καταθέτοντας τα φύλλα αξιολόγησης στα σωματεία τους. Η καθολική συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. οδήγησε στην ακύρωση των χρονοδιαγραμμάτων της Κυβέρνησης και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο, μέσα από τη συνέχιση αυτών των κινητοποιήσεων, για τη συνολική κατάργηση του νόμου.

Κατατέθηκε τροπολογία για την αξιολόγηση

Κατατέθηκε τροπολογία-εκδούλευση για τους δημοσίους υπαλλήλους αφού τα προκαθορισμένα -προφητικά ποσοστά δεν αλλάζουν. Το μόνο που δείχνει τον πανικό του Υπουργού και τη δύναμη των εργαζομένων είναι η νέα παράταση μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, αυτό προκύπτει από τον  επανακαθορισμό 
των προθεσμιών. Ο αγώνας συνεχίζεται προφανώς, η πλήρη κατάργηση του αντισυνταγματικού νόμου για την προσχηματική αξιολόγηση είναι κοντά...
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/8496246.pdf