oaednews

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Οι μισοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα δεν μπορούν να πάνε διακοπές ούτε μία εβδομάδα!

 Πρακτική αδυναμία να πάνε διακοπές, έστω και μία εβδομάδα, δηλώνουν ότι έχουν σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα! Η ακρίβεια και η οικονομική στενότητα που έχει προκαλέσει, αποτελεί την βασική αιτία αυτής της πολύ δυσάρεστης πραγματικότητας, όπως αναδεικνύεται σε έρευνα του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου, που έδωσε στην δημοσιότητα η ΓΣΕΕ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ξεπερνούν το 1,6 εκατ. οι εργαζόμενοι στην χώρα (ποσοστό 43,4%), που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές μιας εβδομάδας. Συνολικά, υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στα 38 εκατ. οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι που δεν αντέχουν οικονομικά να πάνε διακοπές για μια εβδομάδα παρά το ότι εργάζονται.

Τα στοιχεία της έρευνας, μπορεί να έχουν ως αφετηρία το 2020, όμως διαπιστώνεται η αυξητική πορεία του φαινομένου. Είναι πιθανό, μετά την δραματική ακρίβεια που έχει πλήξει τόσο την Ελλάδα, όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη το τελευταίο έτος, το ποσοστό αυτών των εργαζόμενων που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές μιας εβδομάδας, να έχει αυξηθεί και άλλο.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας στον Τουρισμό

 Σήμερα, Τρίτη 19-7-2022 και ώρα 18:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις επτά Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές  (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), για το σχολικό έτος 2022-2023 σε τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς  TAXISnet  στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-peiramatike-epaggelmatike-skhole-tou-oaed