oaednews

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Ξεκινούν οι αιτήσεις στις Σχολές Ξεναγών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ρόδου

 Ανοίγει  η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τις Σχολές Ξεναγών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων για εισαγωγή, κατά την επόμενη εκπαιδευτική σειρά, στις Σχολές Ξεναγών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου του Υπουργείου Τουρισμού.

Για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, από τις 14.06.2022 μέχρι και 27.06.2022, σε ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr.

Επισημαίνουμε ότι  Αυξήθηκε και ο αριθμός των θέσεων, προκειμένου οι Σχολές να μπορούν να απορροφήσουν ακόμη περισσότερους σπουδαστές.

Η «ακτινογραφία» των προγραμμάτων σπουδών:

Η φοίτηση στις πέντε -μεταδευτεροβάθμιες, επαγγελματικές- Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού, ανά την Ελλάδα, είναι διετής και δωρεάν.

Για την εισαγωγή στις Σχολές δεν απαιτούνται εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές εισάγονται στις Σχολές με μία απλή αίτηση που υποβάλλουν ηλεκτρονικά και επιλέγονται με σειρά προτεραιότητας, βάσει μοριοδότησης των προσόντων τους. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών τους, οι απόφοιτοι αποκτούν δίπλωμα και βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού, που τους παρέχει το αποκλειστικό δικαίωμα πραγματοποίησης ξεναγήσεων σε ιδιώτες, σε τουριστικές επιχειρήσεις - ξενοδοχεία και εν γένει, το αποκλειστικό δικαίωμα, βάσει του ν. 710/1977, της παροχής υπηρεσιών ξενάγησης στην Ελλάδα.