oaednews

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Δύο στα τρία ελληνικά νοικοκυριά «κινούνται» στο όριο

Σχεδόν δύο στα τρία νοικοκυριά μόλις τα βγάζουν πέρα, ενώ εννέα στα δέκα θεωρούν μη πιθανή την αποταμίευση το επόμενο δωδεκάμηνο. Πρόκειται για ευρήματα που συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, στην τελευταία έρευνα οικονομικής συγκυρίας για τον μήνα Ιούλιο, που διενεργεί το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Πρόκειται ταυτόχρονα για ευρήματα που εξηγούν τον λόγο για τον οποίο οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο, ακόμη και στον κλάδο τροφίμων, μειώνονται δραματικά.
Δείχνουν δε το εξής: η σταθερότητα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα –ειδικά σε σύγκριση με πολύ πρόσφατες περιόδους– δεν αρκεί για να ανακάμψει η οικονομία.

Ενημέρωση από τον ΟΑΕΔ Ικαρίας των επαγγελματιών και ανέργων για τα νέα προγράμματα του Οργανισμού.

Το τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Αγίου Κηρύκου, καλεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 και ώρα 9 το βράδυ (Αυστηρά) στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο τους επαγγελματίες της Επαρχίας Ικαρίας αλλά και τους ανέργους από 18 μέχρι 29 χρονών για ενημέρωση σχετικά με το νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασιακής εμπειρίας, το οποίο θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ στην άμεσα επόμενη χρονική περίοδο.