oaednews

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ηλεία: Έλλειψη ενδιαφέροντος για απασχόληση στη συγκομιδή φράουλας!

Την άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς εργάτες γης και να βρεθεί τρόπος να απασχολούνται νόμιμα στις αγροτικές εργασίες από τη νέα καλλιεργητική περίοδο θέτουν με κοινή Ερώτηση προς τη Βουλή οι Βουλευτές Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης και Γιάννης Κουτσούκος και Αχαΐας Αθανάσιος Νταβλούρος και Νίκος Τσούκαλης.

Πρόστιμα από 300 έως 15.000 ευρώ για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας

«Επί τόπου» πρόστιμα από 300 ευρώ έως 15.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης, θα «κόβουν» οι επιθεωρητές εργασίας για 8 παραβιάσεις της εργατικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας, περιλαμβανομένης και της απασχόλησης αδήλωτου στο ΙΚΑ εργαζόμενου.

Πρώτη ευκαιρία» εργασίας για 75.000 νέους

Τη γερμανική τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων θα επιστρατεύσει το υπουργείο Εργασίας, σε μία προσπάθεια να περιορίσει το πρόβλημα, αφού η ανεργία σε αυτή την ηλικιακή ομάδα άγγιξε τον προηγούμενο Φεβρουάριο το πρωτοφανές ποσοστό του 64,2%, δίδοντας στη χώρα μας μία ακόμη αρνητική ευρωπαϊκή πρωτιά.

Μισθούς 350 ευρώ προετοιμάζει η Τρόικα – Τι είναι ο θεσμός των mini jobs

Ο Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε το Σάββατο ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, ωστόσο, η Τρόικα αναμένεται να προωθήσει προσεχώς την εισαγωγή και στην Ελλάδα του θεσμού των mini jobs, όπως αποκαλείται η μικροεργασία, δηλαδή η εργασία με αμοιβή ως 350 ευρώ.

Μεταγλωττισμός κινουμένων σχεδίων στην ΕΡΤ - Making of

Από πού φεύγουν άμεσα 1.400 δημόσιοι υπάλληλοι

Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις τόσο για την κινητικότητα των πρώτων 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, όσο και για την ολοκλήρωση των 4.000 απολύσεων εντός του έτους αλλά και τον αριθμό των νέων προσλήψεων στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» οι 1.400 απολύσεις που υπολείπονται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων, δεδομένου του «ξαφνικού θανάτου» της ΕΡΤ και της απομάκρυνσης 2.656 υπαλλήλων,