oaednews

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Στα υπόγεια είναι η δόξα (στο ΚΠΑ 25ης Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη)

"Εγκλωβισμένοι" στο υπόγειο του ΚΠΑ της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται 4 συνάδελφοι.
Στριμωγμένοι συνάδελφοι που ζουν την  καθημερινότητα τους με την ελπίδα να μη συμβεί κάτι (σεισμός, πλημμύρα, φωτιά ή οποιοδήποτε άλλο επεισόδιο που θα χρειαστεί την άμεση εκκένωση του χώρου του υπογείου)  υποδέχονται καθημερινά ανέργους ειδικών κατηγοριών και η κατάσταση δυσχεραίνει περισσότερο. .  Κτιριακά η υπηρεσία έχει πρόβλημα.  

Πρόγραμμα για νέους ανέργους του ΟΑΕΔ στην Σητεία

Ανακοινώνεται προς τους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ από την περιοχή της Σητείας ηλικίας 18-24 ετών (δηλ. έτος γέννησης από 1992 έως 1998) ότι επαναπροκηρύχθηκε το πρόγραμμα με τίτλο «Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου».

ΕΚΛ: Προβλήματα στον βρεφονηπιακό Εργ. Κατοικιών

Αναφορά σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βρεφονηπιακός σταθμός ΟΑΕΔ, ο οποίος βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, πραγματοποιεί σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Η νέα χρονιά και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ξεκίνησε. Όμως ο βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ, στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει όλες τις δυνατότητες του για την φιλοξενία βρεφών και νηπίων και το λειψό προσωπικό να υπερβάλει τον εαυτό του. Ενώ μπορεί να φιλοξενήσει με πλήρες προσωπικό 63 παιδιά, τώρα έχει 43.
Όπως διαπίστωσαν ο Πρόεδρος του ΕΚΝΛ, Τάσος Τσιαπλές και ο Γ.Γραμματέας του ΕΚΝΛ, Πάρις Λιόλιος, κατά την περιοδεία τους στον σταθμό, υπηρετούν μόνο 3 δασκάλες από τις 6 που χρειάζονται, υπάρχει 1 μάγειρας, χωρίς όμως βοηθό και τραπεζοκόμο. Για την καθαριότητα δεν υπάρχουν μόνιμες καθαρίστριες, ενώ χρειάζονται 3, αλλά αυτή την στιγμή υπάρχουν 2 με μερική απασχόληση, από εργολαβικό συνεργείο καθαρισμού με το οποίο κάνει σύμβαση ο ΟΑΕΔ.

4 τρόποι για να μη βαριέσαι στη δουλειά

Καταπολέμησε το άγχος με το σώμα σου.

1. Το άγχος δημιουργείται εξαιτίας φυσικών και ορμονικών διαταραχών. Το σώμα σου είναι αυτό που μπορεί να το νικήσει. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να τρως σωστά και κανονικά γεύματα. Να προσθέσεις στη διατροφή σου περισσότερα φρούτα, πράσινα λαχανικά και σολομό, που είναι πλούσιος σε Ωμέγα-3.

Ποια προγράμματα επιδότησης για προσλήψεις ανέργων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Νέα προγράμματα επιδοτήσεων μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για προσλήψεις ανέργων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας η οποία όπως τόνισε έχει υποχωρήσει κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στις νεαρές ηλικίες.

Πήγαινες και εσύ σχολείο την δεκαετία του 80; Θυμάσαι;




Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτυπά, τα χαρτάκια Panini κρύβονται βιαστικά στα τσεπάκια της σάκας Παξός, τα πρώτα βρεγμένα βαμβάκια τοποθετούνται στα άδεια κεσεδάκια γιαουρτιών και η αίθουσα μυρίζει κηρομπογιά ανακατεμένη με ξύσματα ξυλομπογιάς Faber Castell.
Έτοιμοι για μια βουτιά στις σχολικές αίθουσες των 80s και των 90s;