oaednews

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τι στιγμή που δρομολογούν 2000 απολύσεις, κάνουν νέες προσλήψεις; 1.852 νέες θέσεις υπαλλήλων σε υπουργεία - φορείς το 2012

Σε 1.852 ανέρχονται το 2012 οι νέες θέσεις υπαλλήλων σε φορείς των οποίων η μισθοδοσία καλύπτεται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, από το κονδύλι για νέους διορισμούς.

Στοιχεία σοκ: 3.124 αυτοκτονίες-απόπειρες στην Ελλάδα από την αρχή της κρίσης

Δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012 που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Ολες οι αλλαγές στους μισθούς Δημοσίου -ΔΕΚΟ

Τις σαρωτικές αλλαγές στο μισθολόγιο Δημοσίου και ΔΕΚΟ όπως αυτές προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει εγκύκλιος του ΓΛΚ που κοινοποιήθηκε σήμερα προς όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ποιά Χριστούγεννα;

Photo: Hoa Trang An@FlickrΔεν γνωρίζω αν νιώθετε τα ίδια. Σας μεταφέρω τη γενικευμένη αύρα που αισθάνομαι ότι κόβει σουλάτσα στον αέρα της πόλης, με τη μορφή μιας γενικευμένης στεναχώριας, ένα μόνιμου άγχους. Ενώ έρχονται Χριστούγεννα…

Χαμένες γενιές σε πλούσιες χώρες

Η οικονομική επιτυχία μίας χώρας εξαρτάται από την εκπαίδευση, τα προσόντα του εργατικού δυναμικού και την υγεία του πληθυσμού. Όταν οι νέοι της χώρας είναι υγιείς και υψηλής μόρφωσης, μπορούν να βρουν επικερδή εργασία, να έχουν αξιοπρέπεια και να προσαρμόζονται στις αλλαγές της αγοράς εργασίας. Οι επιχειρήσεις επενδύουν περισσότερα, γνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοί τους θα είναι παραγωγικοί. Παρόλα αυτά αρκετές κοινωνίες ανά τον κόσμο δεν αντεπεξέρχονται στην πρόκληση της προσφοράς βασικών υπηρεσιών υγείας και αξιοπρεπών συνθηκών εκπαίδευσης για κάθε γενιά παιδιών.

Σε νέα συνάντηση καλεί τους κοινωνικούς εταίρους ο Γ.Βρούτσης θα συζητηθούν και θέματα ΟΕΕ ΟΕΚ στον ΟΑΕΔ

Σε νέα συνάντηση, την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, καλεί με επιστολή του τους κοινωνικούς εταίρους, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας την ανάγκη για νέες κοινωνικές συμφωνίες που θα δώσουν ώθηση στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και θα στηρίξουν τις αναγκαίες δράσεις για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
Ολόκληρη η επιστολή του Γιάννη Βρούτση έχει ως εξής:

Ποιοι υπάλληλοι θα μετακινηθούν και σε ποιες υπηρεσίες

Κατά χιλιάδες αναμένενται να αλλάξουν πόστα και υπηρεσίες οι δημόσιοι υπάλληλοι, με στόχο τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ το μείζον θέμα των μετακινήσεων θα επιβλέπει τριμελής ομάδα.

ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 12,16% οι εγγεγραμμένου άνεργοι σε ένα χρόνο και χάθηκαν περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας

Αυξημένος κατά 0,67% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και κατά 12,16% από τον Οκτώβριο του 2011, είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 18,83% ο αριθμός των μακροχρονίων ανέργων, ενώ, χάθηκαν περισσότερες από 54.000 θέσεις εργασίας. 

Οι ευάλωτοι πληρώνουν περισσότερο την κρίση




Ο δρόμος μπορεί να είχε τη δική του ιστορία, όμως του τελείωσε. Τώρα, ανάμεσα στα αυτοκίνητα, στα γραμμένα συνθήματα, στις πορείες και στις λακκούβες κινούνται οι αόρατοι απελπισμένοι. Οι άνθρωποι του δρόμου, οι άστεγοι.

Η φτώχεια σαρώνει τα πάντα




Του Ματθαίου Τσιμιτάκη

Περισσότεροι από 1.000 νέοι άνεργοι κάθε μέρα, διάλυση του θεσμού της οικογένειας, μονιμότητα της φτώχειας, αλλά και ανικανότητα της διοίκησης να κάνει έστω τα λίγα που θα μπορούσε για να ανακουφίσει τους φτωχούς, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το κοινωνικό πορτρέτο της Ελλάδας της κρίσης σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

Στάση εργασίας


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 Συνάδελφοι,
    Συμμετέχουμε στη Στάση Εργασίας που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, από τις 11.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και δίνουμε όλοι το παρόν στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Τα ελληνικά Costa Coffee έβαλαν λουκέτο

Τον τελευταίο καφέ σέρβιραν σήμερα τα ελληνικά καταστήματα της βρετανικής αλυσίδας Costa Coffee, η οποία ήρθε στη χώρα μας το 2007.

«Αν δεν στείλετε λίστες, δεν θα πληρωθεί κανείς»

Με μη καταβολή του μισθού στους υπαλλήλους των δήμων που δεν έστειλαν λίστα για διαθεσιμότητα, απειλεί ο υπουργός Διοικητικής Ανάπτυξης.