oaednews

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ντόλιος σε Μητσοτάκη: «Θα γλιτώσουμε 3 εκ.ευρώ από το κλείσιμο φορέων, θα πληρώσουμε 40 λόγω ΦΕΚ»

«Σιγά τα ωά!»: Αυτή ήταν η αντίδραση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος στο νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση 23 φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου, ενώ προβλέπει επίσης ότι οι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των Ν.Π.Ι.Δ. που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση και ότι οι υπάλληλοι των Ν.Π.Δ.Δ. εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Απειλή απόλυσης για συμβασιούχους που μονιμοποιήθηκαν

Στον προθάλαμο της απόλυσης θέτει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους των οποίων οι σχέσεις εργασίας μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βουλή και πέραν αυτού καταργεί- συγχωνεύει και 23 φορείς του δημοσίου.

Οχτώ ερωταπαντήσεις για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Σύμφωνα με το σ/ν που κατέθεσε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνεται πλέον με ανώτατα ποσοστά και κριτήρια αποδοτικότητας.

Το 15% των υπαλλήλων που πάρει βαθμό “κάτω από τη βάση” θα περνά από συνέντευξη, στην οποία θα προτείνονται μέτρα βελτίωσης της απόδοσής του και καλύτερης αξιοποίησης και ανάπτυξης των ικανοτήτων του. Η αξιολόγηση θα ολοκληρώνεται κάθε χρόνο έως την 31η Μαρτίου. Να σημειωθεί πως φέτος η αξιολόγηση θα γίνει σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζει το εν λόγω σ/ν, εφόσον φυσικά ψηφιστεί.
1. Με ποια κλίμακα θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι;

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

Πόσο κοστίζει η αναδιάρθρωση
του  «υπερδιογκωμένου» Δημοσίου τομέα.
Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο…

Την ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων και του υπερδιογκωμένου δημόσιου τομέα για τη  χρεοκοπία της χώρας, όπως επίσης και την πολυσυζητημένη επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του δημοσίου αυτό-καταρρίπτει η απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για τα συνεργεία καθαριότητας.
Με την απόφασή του το ΔΣ του Οργανισμού ενέκρινε την απευθείας ανάθεση του έργου, σε τρεις εταιρείες καθαριότητας με το ποσό των 563.159,71  ευρώ (!!!) για τον μήνα Φεβρουάριο… Επαναλαμβάνουμε: 563.159,71 για ΕΝΑΝ μόνο μήνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΕ ΙΚΑ


Βιαιοπραγίες σε υπαλλήλους του ΙΚΑ

Νέο περιστατικό, σημειώθηκε χθες, στο ΙΚΑ Δραπετσώνας, κατά το οποίο υπάλληλος δέχθηκε απρόκλητη, αδικαιολόγητη επίθεση από ασφαλισμένο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.
Μετά το περιστατικό στο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΙΚΑ Θεσσαλονίκης αλλά και τις καθημερινές σχεδόν διενέξεις ασφαλισμένων με εργαζόμενους στο ΙΚΑ, θεωρούμε απαραίτητο να τονίσουμε τα παρακάτω:

Δημόσιο: Αξιολόγηση για άμεσες απολύσεις – Σχεδόν 70.000 υπάλληλοι θα πάρουν κάτω από τη βάση

- Με άμεση απόλυση κινδυνεύουν οι υπάλληλοι που θα βαθμολογηθούν αρνητικά
- Ανατροπές παντού φέρνει η ποσόστωση στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου
- Λουκέτα σε φορείς, αξιολόγηση και μη ανανέωση συμβάσεων για 11.000 απολύσεις μέσα σε 8 μήνες
- ΑΔΕΔΥ: θέλουν μικρό και κομματικό Δημόσιο τομέα