oaednews

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Κομισιόν για Πανευρωπαϊκό Ταμείο Ανεργίας

Στο αόριστο μέλλον παραπέμπει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ενδεχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία αναφορικά με τη σύσταση Πανευρωπαϊκού Ταμείου Ανεργίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και Κατερίνας Κούνεβα, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο της ευρωομάδας της Αριστεράς.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου τονίζεται σχετικά με τον αντιπρόεδρο πως, "παρά τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, εμφανίζεται αναβλητικός και άτολμος […] Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν καταλήγει με μία αρκετά γενικόλογη δήλωση λέγοντας πως η σκοπιμότητα για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης [σ.σ.: δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού συστήματος επιδομάτων ανεργίας], θα κριθεί από αντίστοιχη “μελέτη που αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016”".

ΑΔΕΔΥ:Επιστολή διαμαρτυρίας προς ΕΡΤ

Προς:
Διοίκηση της ΕΡΤ
Κοιν:
1. Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης ΕΡΤ
2. Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ

Θέμα: Επιστολή Διαμαρτυρίας
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν έχει καλέσει ως τώρα καμία φορά, ούτε στις ειδήσεις, ούτε στις ενημερωτικές της εκπομπές, εκπρόσωπο της Τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των εργαζομένων του Δημοσίου, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τις θέσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος στο μεγάλο θέμα του Ασφαλιστικού.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Ένα από τα βασικά στοιχεία του νέου Ασφαλιστικού που παρουσίασε προχτές και προωθεί άμεσα η Κυβέρνηση, είναι ότι θίγει τους πάντες: τους σημερινούς ασφαλισμένους, αυτούς που τώρα ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη, αλλά και όλους τους σημερινούς συνταξιούχους. Τσακίζει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, η οποία εξαιτίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των δραματικά μειωμένων αποδοχών είναι αμφίβολο αν και πότε θα πάρει σύνταξη.
Βασικό στοιχείο είναι η βίαιη, άμεση κατάργηση του μεταβατικού χαρακτήρα εφαρμογής σε βάθος 35ετίας του Ν.3863/2010 (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη).
Παρατήρηση: O Νόμος 4336/2015 (τρίτο μνημόνιο) αναφέρεται στην άμεση εφαρμογή του Ν3863/2010 ως έχε, χωρίς, δηλαδή, την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου για την πλήρη εφαρμογή του (υπάρχει σωρεία υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων το τελευταίο τρίμηνο που αφορούν σ’ αυτή την εφαρμογή και θα είναι πλέον άχρηστες). Εκτός όμως από το «μεταρρυθμιστικό ζήλο» της Κυβέρνησης είναι ο προεκλογικός εμπαιγμός για τα δήθεν ισοδύναμα και οι υπόλοιπες νέες δεσμεύσεις του μνημονίου που πρέπει να ενσωματωθούν  οι οποίες οδηγούν στην  επίσπευση  της εφαρμογής του.

ΑΔΕΔΥ: ΚΆΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το 2016 θα είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς συνεχίζεται και από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ η εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Παράλληλα συνεχίζεται το καθεστώς της επιτροπείας της χώρα μας από τους δανειστές και έτσι, μετά τη ψήφιση του 3ου μνημονίου, κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να προωθηθεί και να ψηφιστεί στη βουλή χωρίς την έγκριση των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ!
Οι πρόσφατες προτάσεις της Κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα
Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864

09/01/2016



Τo ΠΑΜΕ καλεί την Τετάρτη 13 Γενάρη στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), στις 12 μμ, σε ανοιχτή συνέντευξη τύπου και συζήτηση με θέμα:

«Παρουσίαση των θέσεων του ΠΑΜΕ για το νέο νόμο-λαιμητόμο και κάλεσμα δράσης και αγώνα ενάντια στον κυβερνητικό σχεδιασμό, για την αποτροπή του».