oaednews

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Γιατί δεν κινητοποιούνται οι άνεργοι

 


Χριστόφορος Κάσδαγλης
 Θα μπορούσε να την αποκαλέσει κανείς «ερώτηση του 1.000.000 ευρώ», αλλά ασφαλώς δεν πρόκειται περί αυτού. Μια ερώτηση που δεν επιδέχεται απαντήσεις – εκτός εάν διατυπωθεί στο σωστό χρόνο και με τους κατάλληλους όρους.

Απλοποιείται η ίδρυση επιχειρήσης με ηλεκτρονική αίτηση



 Απλοποιείται η ίδρυση επιχειρήσης με ηλεκτρονική αίτηση Ειδική ομάδα διαχείρισης έργου που αποτελείται από εκπροσώπους 12 υπουργείων, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας Γιώργο Στεργίου,

ΟΑΕΔ: Έρχεται η προκήρυξη για 15.000 προσλήψεις με την Κοινωφελή Εργασία




 Έως την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, πεντάμηνης απασχόλησης σε δήμους και Οργανισμούς του Δημοσίου.

Αύριο στη Βουλή η ερώτηση του Ν. Τσούκαλη για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ

Αύριο Πέμπτη 16 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλης προς τον κ. Υπουργό Εργασίας σχετικά με την  εύρεση ισοδύναμων μέτρων για την άρση της κατάργησης των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης ζητά να ενημερωθεί για τα σχέδια του Υπουργείου προκειμένου να μην ισχύσει η κατάργηση των επιδομάτων το 2015.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«Αναπάντητη παραμένει σχετική μου ερώτηση (υπ.αριθ.202/19.06.2014) αναφορικά με την εξαγγελία ισοδύναμων μέτρων για τα καταργηθέντα οικογενειακά επιδόματα του πολυνομοσχεδίου πολυνομοσχεδίου (Ν. 4254/2014) και συγκεκριμένα του άρθρου 1 υποπαράγραφος ΙΑ3 «Μείωση εργοδοτικού κόστους και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».