oaednews

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ερχονται κατασχέσεις-εξπρές καταθέσεων, μισθών και συντάξεων

Κατασχέσεις – εξπρές μισθών, συντάξεων και καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου με την αποστολή ηλεκτρονικών κατασχετηρίων στις τράπεζες θα μπορεί να κάνει από το Δεκέμβριο το υπουργείο Οικονομικών. Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα στέλνει ηλεκτρονικά την εντολή κατάσχεσης στις τράπεζες.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Αξιολόγηση και απολύσεις σε όλες τις ΔΕΚΟ

Την επέκταση της αξιολόγησης σε μεγάλα, μεσαία και μικρά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, η διαδικασία θα αφορά όλες τις ΔΕΚΟ (ακόμη και αυτές που έχουν συγχωνευθεί) προκειμένου να εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό, μερίδα του οποίου θα πάρει το δρόμο της απόλυσης.

Υποχρεωτική η διαθεσιμότητα στα Πανεπιστήμια – προς ιδιωτική φύλαξη


Στην αδυναμία λειτουργίας και στην φύλαξή των Πανεπιστημίων εστίασαν οι νομικοί σύμβουλοί τους, κατά τη συζήτηση της αίτησης για αναστολή της διαθεσιμότητας. Οι σύμβουλοι του Δημοσίου αντέτειναν ότι πρέπει να στραφούν στην ιδιωτική φύλαξη.

Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ για προσυγκέντρωση



Συνάδελφοι,
 Σας ενημερώνουμε ότι αύριο,  Τετάρτη, 6/11/2013,  οι Υπάλληλοι του ΟΑΕΔ δίνουμε ραντεβού στις 10:30πμ στο Πολυτεχνείο, για να συμμετέχουμε ομαδικά στην πορεία.
Υπενθυμίζουμε ότι η 6η Νοέμβρη είναι ημέρα γενικής απεργίας.

Σαν σήμερα πριν 56 χρόνια η ταφή του Μεγάλου Κρητικού...

«Τέλεψα το χρέος και φεύγω.»! Ν. Καζαντζάκης Αναφορά στο Γκρέκο
Μα τώρα το μεροκάματο τέλεψε, μαζεύω τα σύνεργά μου, ας έρθουν άλλοι σβώλοι χώματα να συνεχίσουν τον αγώνα, είμαστε, εμείς οι θνητοί, το τάγμα των αθανάτων, κόκκινο κοράλλι το αίμα μας, και χτίζουμε απάνω στην άβυσσο ένα νησί. Χτίζεται ο Θεός, έβαλα κι εγώ το δικό μου κόκκινο πετραδάκι, μια στάλα αίμα, να τον στερεώσω, να μη χαθεί, να με στερεώσει, να μη χαθώ, έκαμα το χρέος μου.
Έχετε γεια!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Π.Α.ΜΕ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ




ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Π.Α.ΜΕ - ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 π.μ.

Η κυβέρνηση και οι κολαούζοι της στα ΜΜΕ λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο μέσα από τους αλλεπάλληλους γύρους διαθεσιμοτήτων, στον ιδιωτικό τομέα απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία. Βάζουν 25ευρώ είσοδο για νοσήλια στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό τη δωρεάν υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

 
 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα, tel: 6974487408,

 
ΘΕΜΑ:«Aνακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. σχετικά με την απόπειρα της κυβέρνησης να προσλάβει στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ΕΕΠ και ΕΒΠ μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ»