oaednews

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Καταγγελία για την παράνομη & καταχρηστική ανάκληση της επιδότησης Ειδικής Παροχής Μητρότητας



Οι εργαζόμενοι στα Ν.Π.Ι.Δ. δεν είμαστε μπαλάκι του πινγκ πονγκ!

Καταγγέλλουμε την απαράδεχτη απόφαση  σύμφωνα με την οποία ανακαλείται η επιδότηση Ειδικής Παροχής Μητρότητας που είχε χορηγηθεί πριν από δυο χρόνια στη συνάδελφο Άννα Μυκονιάτη η οποία εκείνη την περίοδο εργαζόταν ως ΙΔΑΧ στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Οι Αόρατες, μια μαύρη κωμωδία γραμμένη από τον ΟΑΕΔ

poli-k.net
Θα μπορούσε να είναι ένα σατιρικό κείμενο που με δόσεις υπερβολής και μαύρου χιούμορ καταγγέλλει τα δαιδαλώδη αδιέξοδα της κρατικής γραφειοκρατίας, όμως είναι η πραγματικότητα που βιώνουν πολλές εργαζόμενες σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), όταν έρθει η ώρα να πάρουν την άδεια μητρότητας όπως όλες οι υπόλοιπες εργαζόμενες στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

Ενημερωτικό Σημείωμα για τις αμοιβές στο Δημόσιο


Σημαντικές απώλειες στο εισόδημα τους έχουν μέσα στα χρόνια των μνημονίων οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, καθώς υπολογίζεται πως χάθηκε πάνω από το 30% του εισοδήματος τους.  Μάλιστα από το 2011 έως το 2017 το κονδύλι για το σύνολο των αμοιβών του προσωπικού (πλην ένστολων) στο δημόσιο ψαλιδίστηκε κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ και από τα 10,1 δισεκατομμύρια το 2011 υποχώρησε στα 8.8 δισεκατομμύρια  το 2017.

Ανακοίνωση σχετικά με ελέγχους

Ανακοίνωση
4/3/2019

Σας ενημερώνουμε ότι  εξαιτίας της αναγκαιότητας έκδοσης νέας Κ.Υ.Α  σχετικά με τη διενέργεια ελέγχων, για την οποία έχει ήδη συνταχθεί τροπολογία  και είναι έτοιμη για κατάθεση στη βουλή, η πληρωμή στους συναδέλφους ελεγκτές  θα καθυστερήσει. 
Τα χρήματα θα καταβληθούν αναδρομικά και επισημαίνουμε  ότι δεν έχει τεθεί θέμα μείωσης της αμοιβής ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα. 

Η επιχειρηματικότητα στο ΒΙΟ.ΠΑ

Η καρδιά της επιχειρηματικότητας των Άνω Λιοσίων χτυπάει στο ΒΙΟ.ΠΑ (Βιοτεχνικό Πάρκο).
Στις 23/2/2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο ετήσιος χορός των επιχειρήσεων του ΒΙΟ.ΠΑ στην ταβέρνα Μωριάς στη Φυλή.