oaednews

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Το «πείραμα» της Ισλανδίας: Τι έδειξαν οι δοκιμές εφαρμογής της 4ήμερης εργασίας

 

Οι εργαζόμενοι λάμβαναν τα ίδια χρήματα για λιγότερες ώρες δουλειάς μεταξύ 2015 και 2019

Tα δοκιμαστικά για την τετραήμερη εργασία στην Ισλανδία χαρακτηρίζονται από «αδιανόητη επιτυχία», οδηγώντας εργοδότες και εργαζομένους να υιοθετήσουν ευέλικτες μορφές εργασίας και μικρότερα ωράρια.

Επίδομα παιδιού Α21: Ποτέ πληρώνεται η γ΄ δόση, τι αλλάζει με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

 Την επόμενη εβδομάδα κλείνει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 - Πως θα αποφύγετε την παγίδα με τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά

Ανατροπές στα ποσά του επιδόματος παιδιού αναμένονται στην καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 που θα καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ στις 30 Ιουλίου.

ΕΕ: Ποιες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν και ποιες μειώθηκαν λόγω lockdown

 Oι υπηρεσίες της Κομισιόν δημοσίευσαν σήμερα την έκθεση για την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις στην Ευρώπη, ESDE, για το 2021, σε σχέση με τον κοινωνικό αντίκτυπο της κρίσης COVID-19.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα κύρια ευρήματα της έκθεσης ESDE, η απασχόληση αυξήθηκε σε θέσεις εργασίας που είναι κρίσιμες, μπορούν να πραγματοποιηθούν από το σπίτι και απαιτούν χαμηλή κοινωνική αλληλεπίδραση. Αυτό συνέβη, για παράδειγμα, στον τομέα των ασφαλίσεων, του προγραμματισμού υπολογιστών και των τηλεπικοινωνιών

Πώς η νέα γενιά ζυθοποιών μπορεί να φέρει την «ελληνοποίηση» της μπύρας

 Στη δυσκολία εξεύρεσης στελεχών για τον κλάδο της ζυθοποίας καθώς και στη στόχευση να δημιουργηθεί μία νέα γενιά στελεχών που θα φέρει στην αγορά νέες ελληνικές συνταγές, στεκόμενος ταυτόχρονα στη σημασία «ελληνοποίησης» της μπύρας μέσα από το χτίσιμο αυτών των στελεχών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, Θανάσης Συριανός στο πλαίσιο ειδικής διαδικτυακής εκδήλωσης.

θυμίζουμε ότι η Ε.Ζ.Α. έχει προβεί σε κοινή πρωτοβουλία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο καταρτίζοντας ένα πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης στον τομέα της ζυθοποιίας με ταυτόχρονη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των ενδιαφερόμενων.