oaednews

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Τα "χώνουμε" στην NOIKIA για να επενδύσει στην Ελλάδα - οι επιδοτήσεις "μαμούθ"


Πανηγύριζε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα για την επένδυση της Nokia στην Ελλάδα που θα δημιουργήσει 150 θέσεις εργασίας. Προκύπτει όμως ότι και αυτές οι θέσεις δημιουργούνται με την επιχορήγηση μαμούθ από τον ΟΑΕΔ. Αντίστοιχης ευνοϊκής μεταχείρισης, θα τύχουν και άλλες μεγάλες εταιρείες

Από 16 έως 20 Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ

Από τις 16 έως τις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους το δώρο των Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ, όπως τόνισε ο διοικητής του Οργανισμού, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Από την ανεργία στα προγράμματα και πάλι στην ανεργία

Στα «βράχια» της πραγματικής οικονομίας και συγκεκριμένα της αδυναμίας της αγοράς να απορροφήσει άνεργο ανθρώπινο δυναμικό και της συνεχιζόμενης «κλειστής στρόφιγγας» των τραπεζών, όσον αφορά τη χρηματοδότηση νεοσύστατων πολύ μικρών επιχειρήσεων, ανέργων, ευπαθών κοινωνικά ομάδων και κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων έχουν πέσει τα προγράμματα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ (Τοπικά Σύμφωνα για την Απασχόληση και Τοπικά Σύμφωνα για ης Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ) από άκρη σε άκρη της χώρας.

1.500.000 άνεργοι. Τις πταίει;

αφίσα της συλλογικότητας άνεργες/οι από τις γειτονιές της αθήνας που κολλιέται σε ΟΑΕΔ και γειτονιές της Αθήνας

ΑΝΕΡΓΙΑ Υποχωρεί στην ΕΕ, «βασιλεύει» στην Ελλάδα...

Στους 170.000 εκτοξεύτηκαν οι νέοι άνεργοι (κάτω των 25 ετών) τον Αύγουστο του 2013 στην Ελλάδα, με τη συνολική ανεργία να παραμένει σταθερή στο 27,3% και τη χώρα μας να διατηρεί θλιβερή πρωτιά ανάμεσα στα κράτη της Ευρώπης.

Σκληρή απάντηση Αλεξιάδη....



«Απάντηση      στην     ανακοίνωση  που  εξέδωσαν    τα    μέλη    του    Δ.Σ              Λασκαρίδης  και  Μεμφαλόπουλος.»


  Τρεις  λαλούν  και  δυο  χορεύουν  κύριοι  συνάδελφοι,  για  την  ταμπακέρα  ουδέν  σχόλιο.
Ας  βάλουμε  τώρα  τα  πράγματα  στη  σωστή  τους  διάσταση.
Ψέμα  1ο .
Η   πρόταση  μομφής  ήταν  στο  πρόσωπο  του  προέδρου  και  όχι  του  Προεδρείου  συνολικά.    Πρόταση  μομφής  η  οποία  έγινε  για  τους  λόγους που αναφέρονται  αναλυτικά  στο  κείμενο  της  παράταξης  και  όχι  εμού  προσωπικά.  Λόγους  για  τους  οποίους  από  ότι  φαίνεται  ή  αδυνατούν  να  καταλάβουν  οι  συνάδελφοι  Λασκαρίδης  και  Μεμφαλόπουλος  ή  κάτι  άλλο!!!!!!!!!!!
Ψέμα  2ο

ΕΣΕΕ: Χάθηκε μια 20ετία στην απασχόληση

Toυ Βασίλη Γεώργα

Πλήρης εργασιακή απορύθμιση, απολύσεις, λουκέτα και αύξηση της ανεργίας χαρακτηρίζουν το ελληνικό εμπόριο που διανύει την 6η χρονιά ύφεσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση της ΕΣΕΕ για το ελληνικό εμπόριο, μέσα στο 2013 χάθηκαν στο εμπόριο 23.191 θέσεις απασχόλησης από εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς που απολύθηκαν και βοηθητικό προσωπικό.

Βραβευμένος και απολυμένος ταυτόχρονα


Μόνο στην Ελλάδα του 2013 θα ήταν δυνατό το υπουργείο Παιδείας να στείλει ταυτόχρονα δύο χαρτιά στον εκπαιδευτικό Δημήτρη Σακατζή:

Ποιος φοβάται τις γερμανικές αποζημιώσεις;

του Αριστομένη Ι. Συγγελάκη
 Η ενοχή του θύτη και η «ανεξήγητη» σιωπή του θύματος
«…Υποταγμένος και άβουλος λαός αναμετρούσε τα σκαλιά του μαρτυρίου τη μοίρα του υπό μάλης κουβαλώντας.
Ξεχώριζαν όσοι κρατούσαν μ’ υπερένταση την αξιοπρέπεια όρθια. Κι ας την τσαλάκωσαν των Ούννων τα χτυπήματα».
(Ι.Α. Νικολαΐδης, «Κατοχικό», αναφορά στο δράμα των Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης ).

Erasmus+: Το νέο πολυ-πρόγραμμα για απασχόληση, επιχειρηματικότητα, αθλητισμό, κατάρτιση

Νέο επταετούς διάρκειας πρόγραμμα της ΕΕ, το Erasmus+, θα τρέξει από το 2014 στα θεματικά πεδία της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού.
Το  Erasmus+ θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχόλησης και να υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας.