oaednews

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Έκθεση Επιτροπής Πισσαρίδη: Προτείνει δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω…απολύσεων!

Την απελευθέρωση των απολύσεων στις επιχειρήσεις προτείνει απροσχημάτιστα ως ένα από τα μέσα αναπτυξιακής πολιτικής η ενδιάμεση έκθεση Πισσαρίδη.
Ειδικότερα, με στόχο την προσαρμογή του εργατικού δυναμικού, οι συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν ότι υπάρχουν «περιορισμοί στη δυνατότητα μιας επιχείρησης να μεταβάλλει τον αριθμό των απασχολούμενων» και πως οι συγκεκριμένοι περιορισμοί, δηλαδή οι ρυθμίσεις για τα όρια των ομαδικών απολύσεων, αφού στις μικρές επιχειρήσεις οι απολύσεις είναι στην πράξη απελευθερωμένες, «αποθαρρύνουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εμποδίζουν την ανακατανομή του εργατικού δυναμικού προς επιτυχημένους και αναπτυσσόμενους τομείς και επιχειρήσεις».

“Οι αλλαγές στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ και τους δημοσίους υπαλλήλους"


Σε αλλαγές στις εξετάσεις για την πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων προχωρά το ΥΠΕΣ. Συμφωνα με τον Υπουργό οι προσλήχψεις θα γίνονται με γραπτές εξετάσεις. Οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ πλέον θα γίνονται μια φορά το χρόνο για το σύνολο των αναγκών του δημοσίου και θα είναι γραπτές.
II. Με την αξιοποίηση της ψηφιοποίησης και διαλειτουργικότητας των συστημάτων για σύντμηση του χρόνου που μεσολαβεί μέχρι την πρόσληψη

Αναβολή για την άυξηση του κατώτατου μισθού

Στις καλένδες παραπέμπει ο Υπουργός Εργασίας τη συζήτηση για την άυξηση του κατώτατου μισθού. Αναβολή λοιπόν, για τον Μάρτιο του 2021 παίρνει η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, όπως προβλέπεται στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με νομοθετική ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα για τα έκτακτα μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ορίζονται νέες ημερομηνίες για την διαδικασία που επρόκειτο να ξεκινήσει το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου.