oaednews

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΟΑΕΔ: "Ανοίγει την αυλαία" του νέου ΕΣΠΑ με το πρόγραμμα για 12.700 εργαζόμενους και επιχειρήσεις


Στην ανακοίνωση ενός νέου προγράμματος προχώρησαν υπουργείο Οικονομικών και ΟΑΕΔ. Πρόκειται το πρόγραμμα “Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης” με το οποίο γίνεται προσπάθεια διατήρησης 12.700 θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για απεργία

12 Νοέμβρη Απεργούμε!

Όλοι μια γροθιά!
Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!
Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στην γενική   πανεργατική πανελλαδική απεργία.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30π.μ.

Εργατικό-λαϊκό ΜΠΛΟΚΟ στα αντιασφαλιστικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης!

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

αγωνιστικη συσπειρωση ωρομισθιων (Α.Σ.Ω)
το ψηφοδελτιο που στηριζει το ΠΑΜΕ
Συνάδελφοι-σες,

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με την κατάσταση που βιώνουμε όλα τα προηγούμενα χρόνια να γίνεται ολοένα και χειρότερη. Το ωρομίσθιο μειωμένο κατά 40%, λιγότερες ώρες δουλειάς, μεγαλύτερη αβεβαιότητα και εξαθλίωση για εμάς. Οι σχολές φυτοζωούν, τα εργαστηριακά μαθήματα δεν γίνονται λόγω έλλειψης αναλώσιμων. Η κύβερνηση της «δεύτερη φορά Αριστεράς», παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, συνεχίζει την κατεδάφιση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ συνεχίζει την κοροϊδία περί αναδρομικών που έχει ξεκινήσει από περύσι για να μας θολώσει τα νέρα για το πετσόκομμα του ωρομισθίου που έγινε με βάση τους Μνημονιακούς νόμους που όχι μόνο δεν καταργήθηκαν, αλλα εφαρμόστηκαν αναδρομικά.

ΟΟΣΑ: Στην Ελλάδα οι περισσότεροι άνεργοι πτυχιούχοι παγκοσμίως

Στην κορυφή λίστας του ΟΟΣΑ με τις χώρες που έχουν τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους βρίσκεται η Ελλάδα, αναφέρει σε άρθρο του το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Forbes, απονέμοντας έτσι ακόμα μια αρνητική πρωτιά στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, το ποσοστό των ανέργων που έχουν αποφοιτήσει από κάποιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από το 20% και συγκεκριμένα στο 19,4%. Σημειώνεται δε πως πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης, έχουν επηρεαστεί πολύ έντονα από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Τσακαλώτος: Αν δεν μειωθεί η ανεργία, η κυβέρνηση θα πέσει Πηγή: Τσακαλώτος: Αν δεν μειωθεί η ανεργία, η κυβέρνηση θα πέσει

Για την ελάφρυνση χρέους που χρειάζεται η Ελλάδα, την ανεργία, αλλά και τη φυγή των ικανών Ελλήνων από τη χώρα, μίλησε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο London School of Economics.
«Αν δεν μειωθεί η ανεργία, η κυβέρνηση θα πέσει», παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του LSE στο Twitter, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποσχέθηκε ότι η αντιμετώπιση του λεγόμενου brain drain είναι η νο1 προτεραιότητα της κυβέρνησης.