oaednews

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Συγκέντρωση σήμερα 29/9/22, 5:30 στο Υπουργείο Εργασίας, Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές της Μαλαματίνα

  

Αρ. Πρωτ. 8878                                               Αθήνα, 29/09/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της εργοδοσίας της «Μαλαματίνα» να απολύσει τους Γιάννη Φραγκίδη, πρόεδρο του Σωματείου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων και τον Άρη Μερκενίδη, πρόεδρο του Συνδικάτου Οδηγών, Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών, Βορείου Ελλάδος.

Μετά την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό, τα ΜΑΤ, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, κυβέρνηση και εργοδοσία κλιμακώνουν την επίθεση τους στους εργαζόμενους του εργοστασίου οι οποίοι όλο το τελευταίο διάστημα δίνουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας την ανάκληση 15 απολύσεων και την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.

Χίλια ευρώ αυξήθηκε ο μισθός του κ. Διοικητή της ΔΥΠΑ!

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος

Τηλ. 2109924316-6973309354

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal@dypa.gov.gr

Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr                                                                        

                                                                                                                                Αρ.Πρωτ  577/29-9-2022

 

Θέμα:  « Χίλια ευρώ αυξήθηκε ο μισθός του κ. Διοικητή της ΔΥΠΑ!»

 

Ο κ. Διοικητής αύξησε τον μισθό του με διαδικασίες εξπρές κατά 1.000 ευρώ μετά την ψήφιση του νόμου "Δουλειές ξανά"!

Ο κ. Διοικητής, που συνεχίζει τις ημέρες καριέρας του στη ΔΥΠΑ, ο κ. Διοικητής που φωτογραφίζεται διαρκώς ανέμελος, ο κ. Διοικητής ο οποίος έφερε στο ΔΣ του ΟΑΕΔ τον Απρίλιο του 2022, την ημέρα της γενικής απεργίας των εργαζομένων, αύξηση του ποσού των ελέγχων. Από τον Απρίλιο, έχουν περάσει πέντε ολόκληροι μήνες και το θέμα πηγαινοέρχεται μέσα από μια διαδικασία γραφειοκρατίας και εμπαιγμού των εργαζομένων. Βεβαίως, ούτε το ζήτημα του αφορολόγητου, που επανειλημμένως ο κ. Υπουργός και ο κ. Διοικητής έχουν συμφωνήσει ότι πρόκειται για δίκαιο αίτημα, έχει προχωρήσει.

Ο ίδιος αυτός κ. Διοικητής, ο οποίος με ύφος αυστηρό και απειλητικό απευθύνεται σε υπηρεσιακούς παράγοντες, όταν δεν φωτογραφίζεται, κατάφερε να αυξήσει τον μισθό του κατά 1.000 ευρώ! Για την αύξηση του ποσού των ελέγχων κατά 8 ευρώ, δυσκολεύεται!

Έρχεται η Αστυνομία Ανέργων! Ποινές και κυρώσεις για τους ανέργους

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος

Τηλ. 2109924316-6973309354

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal@dypa.gov.gr

Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr                                                                       Αρ.Πρωτ  576/29-9-2022

 

Θέμα:  « Έρχεται η Αστυνομία Ανέργων»

 

Η αστυνομοκρατική αντίληψη της Διοίκησης του ΟΑΕΔ ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα. Από την τοποθέτηση νέων συστημάτων εισόδου των εργαζομένων στις υπηρεσίες με μπάρες.....στην αστυνομία ανέργων. Έτσι αντιλαμβάνονται οι διοικούντες τη σχέση του κράτους με τους εργαζόμενους και τους ανέργους.


Χθες, Τρίτη, 27/9/2022, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Πρωτοψάλτης, εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΟΑΕΔ, την εφαρμογή του ποινολογίου των ανέργων, εκμεταλλευόμενος την απουσία εκπροσώπων εργαζομένων, που με απόλυτο σχεδιασμό αλλά παράνομα έχει φροντίσει να μην εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι, παρά τη γραπτή, πρωτοκολλημένη και υπογεγραμμένη πρόσκληση του Υπουργού Εργασίας. Δεν είχε, μάλιστα, την ευθιξία ο κ. Διοικητής να καλέσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων, έστω για διατύπωση γνώμης, για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα.

Επισπεύσατε!

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος

Τηλ. 2109924316-6973309354

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal@dypa.gov.gr

Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr                                                                       Αρ.Πρωτ  575/28-9-2022

 

Θέμα:  «Η επίσπευση, της επίσπευσης, Ω, επίσπευση!»


Κανένας προγραμματισμός , καμιά σοβαρή οργάνωση της δουλειάς, καμιά σοβαρότητα. Ήδη από το καλοκαίρι ξεκίνησαν οι πρώτες προβολές του έργου της επίσπευσης , σήμερα διατάσσω - αύριο τα θέλω. Όλες οι διοικητικές ενέργειες θα έπρεπε να έχουν και μια αιτιολογία.  Για το ν. 2643 η αιτιολογία της επίσπευσης είναι, λοιπόν, ότι το είπε ο Υπουργός, το είπε ο Διοικητής!


Τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά:

- Αύριο 10 υπάλληλοι από το ΚΠΑ … να είναι στη διοίκηση για τον ν.2643.

- Ναι, αλλά θα μείνουν πίσω άλλες εργασίες, κοινωνικά σημαντικές, επιδόματα ανεργίας κλπ.

- Ας μείνουν, το είπε ο Υπουργός.


Το νέο τελεσίγραφο,  που εντάσσεται στα πολιτικά παιχνίδια του Υπουργού και του Διοικητή «τα αποτελέσματα θα βγουν λίγο πριν τις εκλογές», εντάσσεται επίσης  στη νοοτροπία και στην αλαζονεία  των διοικούντων, οι οποίοι θεωρούν τους εργαζομένους ιδιοκτησία τους, ενώ θέτουν τις κομματικές σκοπιμότητες πάνω απ’ όλα.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Θεσμικός ρόλος και κομματικά σημαιάκια

 Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 ήρθε στα e-mail μας από τη Διοίκηση, ενημέρωση για τα καινούργια προγράμματα που πρόκειται να εκπονήσει η ΔΥΠΑ. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως η Διοίκηση ανταποκρινόμενη στο πάγιο αίτημα μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση θέλησε να ενημερώσει τους υπαλλήλους. Βέβαια έγκυρη δεν ήταν, αφού το έγγραφο που μας προωθήθηκε, ήταν Δελτίο Τύπου, αλλά ας πάει και το παλιάμπελο, θυμήθηκαν ότι η ΔΥΠΑ αποτελείται και από υπαλλήλους που υλοποιούν τα προγράμματα. Δυστυχώς το επισυναπτόμενο στο μήνυμα έδειξε ότι το Υπουργείο Εργασίας και η Διοίκηση δεν μας θυμήθηκαν επειδή είμαστε υπάλληλοι αλλά επειδή είμαστε ψηφοφόροι. Στο έγγραφο που μας κοινοποιήθηκε γίνεται σύγκριση μεταξύ κομματικών έργων. Να υπενθυμίσουμε λοιπόν στη Διοίκηση και στο Υπουργείο Εργασίας πως:

  1. Τα υπηρεσιακά e-mail των υπαλλήλων είναι διαθέσιμα για λόγους εργασίας και όχι για ψηφοθηρικούς λόγους.