oaednews

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Δεν πέρασε τροπολογία που προέβλεπε κατάργηση εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΕΕ και ΟΕΚ

Την τροπολογία που προέβλεπε κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), που εκτιμάται ότι φθάνουν στα 240 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, απέσυρε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Σημειώνεται ότι αυτό το ποσό εισέπραττε ο ΟΑΕΔ.
Επί της τροπολογίας, είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενστάσεις επί της ρύθμισης είχαν εκφράσει, εκτός από την αντιπολίτευση και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Όπως υποστήριξαν οι βουλευτές δεν μπορεί να στερηθεί ο ΟΑΕΔ το ποσό αυτό που εισέπραττε, για να καλύψει στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματα ανέργων.
Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Είναι η δεύτερη φορά που η σχετική ρύθμιση έχει αποσυρθεί.

Νέες εντάξεις και περισσότερα κονδύλια στο Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων

Επιπλέον κονδύλια 51,2 εκατ. ευρώ και ένταξη 3.207 επιλαχουσών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ 2007-2013  ανακοινώθηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη. Η δράση «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ 2007-2013 αφορά τη στήριξη νέων επιχειρηματιών και ανέργων προκειμένου να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις.

Εργασία, πρακτική άσκηση και εθελοντική απασχόληση

Ημερίδα «εργασία, πρακτική άσκηση και εθελοντική απασχόληση στον Ο. Η. Ε.» / ΕΚΠΑ – Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης ΟΗΕ

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Ψυχικής Υγείας είναι αφιερωμένη στην Κατάθλιψη

Συντάκτης Βικτωρία Πολύζου, συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια, medlabnews.gr

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Αυτή η μέρα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για θέματα ψυχικής υγείας έχοντας υπόψη ότι η διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας είναι αλληλένδετοι και αλληλοεξαρτώμενοι παράγοντες.

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε 360 ανέργους

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε 360 ανέργους, κατοίκους της Αττικής και της δυτικής Θεσσαλονίκης, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, θα προσφέρει ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί για 5η συνεχή χρονιά.

Στο μισό οι δομές του Δημοσίου κατά παραδοχή του Α. Μανιτάκη

Σε ραγδαία συρρίκνωση των δομών του Δημοσίου, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει ή και ξεπερνά το 50%, θα οδηγήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των δομών, όπως παραδέχτηκε χθες ο υπουργός Αντ. Μανιτάκης ενώπιον του διευθυντή της Task Force στην Ελλάδα Alain Scriban.

Απεργία με την κατάθεση των νέων μετρων

Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας στις 18 του μηνός και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Πεδίον του Άρεως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, αποφάσισαν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΝΤ: έκρηξη της ανεργίας στην Ελλάδα το 2013

Ζοφερές είναι οι προβλέψεις του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου για για τη προοπτική του ελληνικού Χρέους.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει σημαντική μείωση του κυκλικά προσαρμοσμένου ελλείμματος της Ελλάδας, αλλά και εκτίναξη της ανεργίας προβλέπει για το 2013.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook) που δημοσιοποιήθηκε στο Τόκιο οι κύριες προβλέψεις του Ταμείου για την ελληνική οικονομία περιλαμβάνουν ύφεση το 2012 η οποία θα ανέλθει στο 6% του ΑΕΠ και το 2013 θα υποχωρήσει στο 4% του ΑΕΠ.
Η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί από τα επίπεδα του 17,3% το 2011, στο 23,8% σε μέσα επίπεδα το τρέχον έτος και να αυξηθεί στο 25,4% το 2013, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ανέλθει στο 7,5% του ΑΕΠ το 2012, από 9,1% το 2011 και το 2013 εκτιμάται πως θα υποχωρήσει στο 4,7% του ΑΕΠ.

Απασχόληση για οικοπροστασια

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Απασχόληση για την Οικοπροστασία στον Δυτικό Πειραιά».