oaednews

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΥΠΕΣ: Έναρξη Β' κύκλου Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας

Αποστολή αιτημάτων φορέων για κάλυψη θέσεων με απόσπαση ή μετάταξη:
Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 του ν. 4440/2016, όπως ισχύει: «Το πρόγραμμα κινητικότητας διενεργείται σε τρεις κύκλους κατ' έτος και αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και στην προσωρινή κάλυψη θέσεων με απόσπαση.

Μειώνονται 27% οι δαπάνες για προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ το 2018

Μειώνονται οι δαπάνες του Οργανισμού για προγράμματα επιδότησης εισφορών και μισθών για την πρόσληψη νέων εργαζομένων θα πέσουν κατά 27% το 2018 σε σχέση με το 2017. 
Πιο συγκεκριμένα, θα πέσουν από το επίπεδο των 460 εκατ. ευρώ που ήταν το 2017 στα 332 εκατ. ευρώ το 2018. Δηλαδή οι σχετικές δαπάνες θα πέσουν κατά 138 εκατ. ευρώ. 
Πηγές, πάντως, από τον ΟΑΕΔ σημειώνουν πως το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να "τρέξουν" δύο νέα προγράμματα. 

Επιστρέφει η διάταξη για την απεργία

Ίδια και απαράλλαχτη σε σχέση με το αρχικό κείμενο, αναμένεται να είναι η διάταξη για την απεργία που πρόκειται να κατατεθεί εκ νέου στο Κοινοβούλιο. Το υπουργείο Εργασίας αναλώνεται περισσότερο στον χρόνο κατάθεσης της διάταξης, ώστε να μην προκαλέσει ξανά αντιδράσεις. Άλλωστε, θα υπάρχει η επισήμανση ότι η διάταξη θα αφορά μόνο τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και όχι το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αναλυτής τροχαίων ατυχημάτων ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ-ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ-ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 
Δικαστικός πραγματογνώμονας και αναλυτής τροχαίων ατυχημάτων, σε αυτοψία που πραγματοποίησε στο Ασπρόχωμα, στην Εθνική Οδό μπροστά από τον ΟΑΕΔ, όπου έχουν χτυπηθεί θανάσιμα από αυτοκίνητα τρεις νέοι, με τελευταία την 23χρονη Βασιλική Λυμπεροπούλου, κατέληξε στην επιστημονική διαπίστωση ότι ο δρόμος στη συγκεκριμένη περιοχή είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τους πεζούς. Προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την αποτροπή του κινδύνου. Στον πραγματογνώμονα απευθύνθηκε και του ζήτησε να κάνει την αυτοψία και να καταθέσει τις επιστημονικές του προτάσεις η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη…