oaednews

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Aγρότης vs. Οικονόμου-Λυριτζής!

Δημήτρης Οικονόμου και Βασίλης Λυριτζής (πρωινό του ΣΚΑΪ), κυριολεκτικά …εκτέθηκαν από έναν αγρότη.

Μέργος: Κόψτε κι άλλο τον κατώτατο μισθό


Τον «αδειάζει» το υπ. Οικονομικών

Ο κατώτατος μισθός παραμένει ακριβός δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, μιλώντας σε εκδήλωση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών.

Ρύθμιση ή κατάσχεση


Στενό μαρκάρισμα ασκεί το Δημόσιο σε 2.500.000 οφειλέτες, απειλώντας τους εμμέσως πλην σαφώς ότι, εάν δεν πληρώσουν ή δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους, θα κινήσει διαδικασίες περί κατασχέσεων.

Η γνώση προστατεύει τους εφήβους και στο Internet


O χώρος του Διαδικτύου έχει μεν κάποιες ιδιαιτερότητες, όμως δεν διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο κοινωνικό χώρο στον τρόπο προσέγγισης, στις αντιδράσεις και στις νομικές συνέπειες.

Το κράτος κλέβει τον εαυτό του



Μια λάθος ερμηνεία του νόμου ήταν αρκετή ώστε το Δημόσιο να έχει ήδη χάσει ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία δώδεκα χρόνια από ΟΤΑ, δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά και από τον στενό δημόσιο τομέα, καθώς δεν αποδίδουν για τις δραστηριότητες τους.

Απεργία, strike, huelga, greve






Συνταγματικά κατοχυρωμένο στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε είναι το δικαίωμα στην απεργία, όχι όμως και στη Γερμανία…

Οι εργάτες λειτουργούν ξανά το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής(ΒΙΟ.ΜΕ.) στη Θεσσαλονίκη, που αποτελούσε θυγατρική της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, παράγοντας χημικά προϊόντα και οικοδομικά υλικά για τον κατασκευαστικό κλάδο και είχε εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του από τον Μάιο του 2011 μετά από πτώχευση της μητρικής εταιρείας, άνοιξε και πάλι με πρωτοβουλία των εργαζομένων και υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

Απολύσεις στο Δημόσιο

Εκτός από τα έσοδα που έχουν καταρρεύσει και θα επιχειρηθεί να τονωθούν με ένα τσουνάμι φόρων στα ακίνητα αλλά και με τη μετακύλιση των ειδών πρώτης ανάγκης σε ένα υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, υπάρχει και η ανάγκη μείωσης των δαπανών.

Έναρξη επαγγέλματος με ένα κλικ για 272 επαγγέλματα

Αδειες-εξπρές για 272 επαγγέλματα σε 7-50 ημέρες θα παρέχονται στους πολίτες από το κράτος μέσω του Διαδικτύου με στόχο να μειωθεί η γραφειοκρατία, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Μ. Βολουδάκης.

Επιτέλους! Το Νέο Μνημόνιο στα... ελληνικά!

Μπορεί να το υπογράψαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούσαμε και να το διαβάσουμε, τουλάχιστον οι μη-αγγλομαθείς.