oaednews

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η (επι)λεκτική καταπολέμηση της διαφθοράς

  Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος
 
Και ξαφνικά ο φτωχοποιημένος Έλληνας, που μετράει και το τελευταίο ευρώ για να επιβιώσει και ψάχνει εναγωνίως τρόπους για να αντιμετωπίσει το κρύο του χειμώνα, μένει με το στόμα ανοιχτό από τις αποκαλύψεις για τη διαφθορά ορισμένων υπαλλήλων της Εφορίας: εμβάσματα 560.000 ευρώ που έκαναν φτερά, αδήλωτη αγορά πολυτελούς κατοικίας, αυτοκίνητα συζύγων που έμεναν κρυφά από την φορολογική τσιμπίδα.

Σχέδια για την ανεργία στην Κύπρο

Νέα σχέδια για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους προανήγγειλε για το 2014 η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.
Ειδικότερα, σε χαιρετισμό της σε συζήτηση με θέμα «Εξασφαλίζοντας το μέλλον των νέων της Κύπρου: Εισηγήσεις για ανάπτυξη της απασχολησιμότητας και της επιχειρηματικότητας», η κ. Αιμλιανίδου είπε ότι αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος της υψηλής ανεργίας των νέων, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδια που εστιάζονται στους νέους, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζει και τις άλλες ομάδες των ανέργων.

Δύο στους δέκα μισθωτούς παίρνουν λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα

Ο συνολικός αριθμος των μισθωτών ιδιωτικού δικαίου σε όλη την Ελλάδα, είναι 1.371.450 άτομα

Αναλυτικά στοιχεία για τις αμοιβές των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για την απασχόληση σε επιχειρήσεις, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. Σε ομιλία του στην ημερίδα του υπουργείου: "Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη: Ένα καινοτόμο εργαλείο καταγραφής και σχεδιασμού των πολιτικών της Εργασίας", ο υπουργός επεσήμανε ότι

Παναγιωτόπουλος: Ανεργία 70% στο χώρο των δημιουργών

Τη θέση ότι ο πολιτισμός έχει υποστεί οικονομικά πλήγματα από την λιτότητα, με την ανεργία στον χώρο των δημιουργών να ξεπερνάει το 70% εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Έναρξη νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 7.400 θέσεις


ΕΝΑΡΞΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ 7.400 ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

Αύριο στις 6-12-2013 θα δημοσιευτεί η τρίτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).