oaednews

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκινούν οι προσλήψεις ΑΜΕΑ στο Δημόσιο.


 Ξεκινούν σύντομα οι διαδικασίες για την κάλυψη σε ποσοστό 5%, των θέσεων που προκηρύσσονται για προσλήψεις στο δημόσιο από ΑμεΑ (άτομα με αναπηρία), και άλλες προστατευόμενες κατηγορίες.

Και του Χρόνου Μικροί Μασκαράδες :-)

 

Ο Πειρασμός... στο Θέατρο ΕΛΥΖΕ από 27 Φεβρουαρίου


Κινδυνεύουν να χαθούν κονδύλια εάν δεν αναδιοργανωθεί ο ΟΑΕΔ

Εφαρμογή της αρχής της αιρεσιμότητας και για τον ΟΑΕΔ. Τούτο σημαίνει πως από την αναδιοργάνωσή του, η οποία πρέπει να γίνει ορατή ήδη από το 2014, θα εξαρτηθεί η διατήρηση της κανονικότητας ροών στα κεφάλαια που εισέρχονται στη χώρα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Εάν δεν αναδιοργανωθεί σε άλλη, πιο αποτελεσματική βάση το σύστημα των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης στη χώρα, θα τεθεί ζήτημα ακόμη και επιστροφής κονδυλίων. Το καμπανάκι από τις Βρυξέλλες δεν χτυπά για πρώτη φορά σε σχέση με προγράμματα απασχόλησης. Ωστόσο η σύνδεση της αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ με την εφαρμογή της αρχής της αιρεσιμότητας προσδίδει όντως μια πιο σοβαρή πτυχή στη συγκεκριμένη προειδοποίηση από την Κομισιόν. Ο στόχος είναι να γίνει ο ΟΑΕΔ φορέας συντονισμού και στοίχισης όλων των οργανισμών που εμπλέκονται στην αγορά εργασίας (ιδιωτικές εταιρείες, δημοτικοί και τοπικοί φορείς, ΜΚΟ). Εάν δεν τα καταφέρει, είναι βέβαιο ότι τον ρόλο αυτό που επιβάλλεται από μια «πελατεία» 1,5 εκατ. ανέργων θα διαδραματίσει ένας νέος ιδιωτικός φορέας που θα προκύψει από τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Μαθητεία κατά της ανεργίας των νέων

Χριστίνα Κοψίνη

Λύσεις τώρα, έστω και καθυστερημένα, για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, που παίρνει δραματικές διαστάσεις, αναζητεί η κυβέρνηση. Αρχής γενομένης από το τμήμα της τεχνικής εκπαίδευσης, που εγκαταλείφθηκε όλα τα τελευταία χρόνια, με τις ολέθριες συνέπειες αυτής της πολιτικής να κάνουν τώρα την εμφάνισή τους. Εστω και τώρα, η πολιτεία, υπό την πίεση της δυσμενούς συγκυρίας, των αλμάτων της ανεργίας, αλλά και της σύστασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη θέσπιση «εγγυήσεων για τη νεολαία», αποφασίζει να αναβιώσει τη Μαθητεία. Ενα θεσμό που συνδυάζει σχολείο και μαθητεία σε επιχειρήσεις έναντι αμοιβής, η οποία ανέρχεται στο 75% του κατώτατου μισθού για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η διαδικασία αυτή.