oaednews

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ενα Πανεπιστήμιο για... ΚΑΛΟ


Συντάκτης: 







Κιβωτός εμπειρίας για όσους θέλουν να ξεκινήσουν ή έχουν ήδη εμπλακεί στη δημιουργία ενός συνεταιρισμού αποτελεί το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, μια σύμπραξη βασικά 20 πανεπιστημιακών που δραστηριοποιούνται στα κοινωνικά κινήματα από διαφορετικά αντικείμενα αλλά και ειδικών που ερευνούν τον χώρο των συνεταιριστικών εγχειρημάτων.
Σκοπός τους η διάδοση των αρχών αλλά και των καλών πρακτικών που συνθέτουν τη γνώση και την εμπειρία για την προώθηση της κοινωνικά αλληλέγγυας οικονομίας, καθώς διαπίστωσαν την έλλειψη υλικού εκπαίδευσης και επιμόρφωσης γύρω από το θέμα.
Μετρά ήδη τρία χρόνια λειτουργίας και μπορεί να μην είναι με τη θεσμική έννοια συνεταιρισμός -σύντομα θα γίνει μη κερδοσκοπικός αστικός συνεταιρισμός, ωστόσο διέπεται από τις αρχές του και λειτουργεί με δική του αυτόνομη γενική συνέλευση, αν και ξεπήδησε από τα σπλάχνα της ΠΡΩΣΚΑΛΟ (Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία).

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΥ ΟΑΕΔ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Υ. Ο.Α.Ε.Δ.  ολοκλήρωσε τη θητεία του  και στην συνεδρίασή του στις  15/2/2016 αποφάσισε, σύμφωνα με το άρθρο 21 του καταστατικού, την σύγκλιση Τακτικής   Γενικής  Συνέλευσης την Τετάρτη  9/3/2016  και ώρα 12.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διοίκησης – Εθνικής Αντίστασης 8, Τράχωνες, με θέματα:

Ανακοίνωση για δικαστική διεκδίκηση εξόδων κίνησης εργαζομένων ΟΑΕΔ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά τη θετική δικαστική απόφαση για την καταβολή εξόδων κίνησης στους δικηγόρους του ΟΑΕΔ, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών λειτουργών ΟΑΕΔ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, αποφάσισαν να  προτείνουν στους εργαζόμενους στον Οργανισμό  τη δικαστική διεκδίκηση για την πενταετία 2011-2016
Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε καταθέσει σχετικό υπόμνημα προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ  (ΑΠ70/18-3-2014) καθώς και ερώτημα προς το ΓΛΚ το οποίο απάντησε ότι τα έξοδα κίνησης καταβάλλονται εφόσον πραγματοποιούνται.
Οι Ομοσπονδίες αφού διερεύνησαν το θέμα και πήραν οικονομικές προσφορές από τρία δικηγορικά γραφεία κατέληξαν ομόφωνα στην παρακάτω πρόταση:
Ø  Το κόστος για την κάλυψη της δικαστικής δαπάνης για τη διεκδίκηση ανά υπάλληλοπου θέλει να συμμετάσχει ανέρχεται το ποσό των 35 ευρώ για τους συναδέλφους ΙΔΑΧ και 40 ευρώ για τους μόνιμους υπαλλήλους. Η δικαστική αυτή δαπάνη προκαταβάλλεται. Η διαφορά της δαπάνης αιτιολογείται λόγω μεγαλύτερου κόστους της διαδικασίας στα Διοικητικά Δικαστήρια. Το ποσό αυτό αφορά και καλύπτει ΟΛΟΥΣ τους βαθμούς δικαιοδοσίας (πρώτο, δεύτερο και τρίτο) στην περίπτωση που εκδοθεί  θετική πρωτόδικη απόφαση. Σε διαφορετική περίπτωση (δηλαδή αρνητικής πρωτόδικης Απόφασης) το κόστος για το παράβολο της Έφεσης (που πρέπει υποχρεωτικά να καταβληθεί ατομικά και υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου)  θα επιβαρυνθεί ατομικά ο υπάλληλος που θέλει να προχωρήσει.

Αριστερή Παρέμβαση εργαζομένων στον ΟΑΕΔ