oaednews

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Κατάληψη διοίκησης ΟΑΕΔ


enikos.gr
Κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, λόγω των επερχόμενων απολύσεων. Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν πως από αύριο Πέμπτη θα κρατήσουν κλειστά όλα τα γραφεία του Οργανισμού.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας ΟΑΕΔ 48ωρη Πανελλαδική απεργία

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ο ΟΑΕΔ, το τελευταίο καταφύγιο των
ανέργων, το σπίτι των ανέργων, μπαίνει κι επισήμως στο στόχαστρο της Κυβέρνησης.
Βρισκόμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι πριν την απόλυτη εκχώρηση του δικαιώματος των
ανέργων στην ελπίδα σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ανακοίνωση Απο ενότητα υπαλληλων ΟΑΕΔ Μακεδονίας .


«ΕΝΟΤΗΤΑ»
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συνάδελφοι,
Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από τις εκλογές του Σωματείου μας και τα γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως τις θέσεις και τις εκτιμήσεις της παράταξής μας, για την στοχοποίηση του Οργανισμού, την μεθοδευμένη από την κυβερνητική τρόικα απαξίωση του, με στόχο το δωράκι της απασχόλησης σε ιδιώτες και τέλος την αλόγιστη απόλυση του προσωπικού. Ακόμα και οι υποσχέσεις των διοικούντων για εξαίρεση του ΟΑΕΔ από απολύσεις το 2013 αποδείχτηκαν ψεύτικες. Ήδη οι πρώτες (600) απολύσεις κλείδωσαν για το 2013 και ακολουθούν οι επόμενες για το 2014.
Κατεβήκαμε στις εκλογές και είπαμε αλήθειες στους συναδέλφους. Τους προειδοποιήσαμε να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον κλάδο μας. Κάποιοι άλλοι «έπαιξαν» με υποσχέσεις και καθυσηχασμούς. Τα έβλεπαν όλα ρόδινα. Πίστεψαν στις υποσχέσεις της Διοίκησης και του Υπουργείου. Προσπάθησαν να κρύψουν την αλήθεια από τους συναδέλφους, να στηρίξουν την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, να καρπωθούν εκλογικά οφέλη.
Σεβόμενοι το αποτέλεσμα των εκλογών και ύστερα από τρεις συνεδριάσεις για την ανασυγκρότηση της σύνθεσης του Σωματείου μας, επιλέξαμε συνηδειτά τον ρόλο της αντιπολίτευσης.
Και ενώ περιμέναμε από την νέα ηγεσία του Σωματείου μας, να συστρατευθεί με την Ομοσπονδία μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης και ειδικότερα στο επερχόμενο τσουνάμι των απολύσεων συναδέλφων στο χώρο μας, εκείνη επέλεξε να χειραγωγήσει τις αντιδράσεις του Σωματείου μας, από την θέση του προέδρου συνδικαλιστή αποδεχόμενη την θέση του Περιφερειακού Δ/ντη, εξυπηρετώντας με το αζημίωτο και την Διοίκηση.
Συμφωνούμε απόλυτα με το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας μας. Καταγγέλλουμε τις κομματικές τοποθετήσεις των συναδέλφων της ΔΑΚΕ. Καταγγέλλουμε την Διοίκηση για την σκοπιμότητα της πράξης, την στιγμή που την επέλεξε και ζητάμε ίσες ευκαιρίες για όλους τους συναδέλφους σε θέσεις Διοίκησης, με προκύρηξη των θέσεων των Περιφερειακών Δ/ντων ( και όσοι πιστοί προσέλθετε) και όχι άνομες κομματικές τοποθετήσεις συνδικαλιστών.
Επειδή η τοποθέτηση, αφορά στελέχη εκλεγμένα σε πρωτοβάθμιο και ομοσπονδία, τους καλούμε ή να παραιτηθούν ή να μην αποδεχτούν τις θέσεις.

Καλούμε την ΔΑΚΕ να καταγγείλει την ενέργεια της Διοίκησης και να συστρατευθεί στον αγώνα μας.
Καλούμε τους συναδέλφους σε συσπείρωση διότι ο Σεπτέμβριος προβλέπεται καυτός.
Όσον αφορά την στάση μας στο Δ.Σ του Σωματείου μας, δηλώνουμε απερίφραστα και να είναι σίγουροι όλοι οι συνάδελφοι, ότι δεν θα αφήσουμε αναπάντητη την πρόκληση της Διοίκησης .

   
   
«ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Ποια είναι τα κριτήρια για τη διαθεσιμότητα

Προβάδισμα στην αξιολόγηση εξασφαλίζουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου που διαθέτουν αυξημένα τυπικά προσόντα έναντι της προϋπηρεσίας.Η υπουργική εγκύκλιος, με βάση την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.290 εργαζόμενοι, βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Σήμερα «κληρώνει» για 4.260 υπαλλήλους

Μέχρι το μεσημέρι όλα τα υπουργεία πρέπει να έχουν στείλει αναλυτικές καταστάσεις με τις θέσεις που καταργούνται και τον αριθμό των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.