oaednews

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Πως θα δίνονται τα επιδόματα αναπηρίας

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση των Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών σχετικά με την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για την διαδικασία απονομής προνοιακών παροχών σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΚΠΑ2 Πτολεμαΐδας

Καλή Χρονιά ΚΠΑ2 Πτολεμαΐδας 
Ενότητα και υγεία για το 2018, εργαζόμενοι ΚΠΑ Πτολεμαΐδας 


Πρεσβυωπία τέλος! Όραση χωρίς γυαλιά, σε ποσοστό που φτάνει το 95%

Από ένα σύγχρονο σύστημα ψηφιακής, κατευθυνόμενης χειρουργικής, που επιτρέπει την πλήρη διόρθωση του διαθλαστικού σφάλματος, υποστηρίζονται από την αρχή του 2018 οι επεμβάσεις για την πρεσβυωπία, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Η χειρουργική αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας, που εξασφαλίζει ποιοτική όραση χωρίς γυαλιά, σε ποσοστό που φτάνει το 95%, γίνεται στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), με δύο εξελιγμένες χειρουργικές τεχνικές, αλλά και με μία αμιγώς ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Πρόκειται για τις τεχνικές της μεταβλητής αμφοτερόπλευρης μυωπικής αφεστίασης και της προσαρμοσμένης αμφοτερόπλευρης ένθεσης πολυεστικών εμφυτευμάτων.

Τριήμερη απεργία στη Φιλοσοφική Αθηνών

Τριήμερη προειδοποιητική απεργία, εξήγγειλε ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στις 23, 24 και Ιανουαρίου.
Αφορμή αποτελεί μια σειρά προβλημάτων που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα, με περικοπές μισθών, υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και ανυπαρξία νέων διορισμών.
«Η εφαρμογή του νέου “ειδικού μισθολογίου” των Πανεπιστημιακών θα επιφέρει περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στις ήδη αδιανόητα χαμηλές αποδοχές μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Νέοι και ανεργία. Πέρα από τους αριθμούς

Κάθε φορά που συζητείται το θέμα των νέων και της εργασίας μιλάμε για ποσοστά ανέργων, κακές συνθήκες εργασίας, χαμηλούς μισθούς, εργασιακή ανασφάλεια. Μιλάμε για την κρίση και τη χαμένη γενιά.

Επίδομα παιδιών - Όλες λεπτομέρειες για την χορήγηση του (δικαιούχοι - δικαιολογητικά - αιτήσεις)

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπ.Εργασίας σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης, τις αρμόδιες υπηρεσίες, το χρόνο και τρόπο καταβολής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τις προϋποθέσεις αναστολής διακοπής, την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων, τον συμψηφισμό, τις υποχρεώσεις των δικαιούχων, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του άρθρου 214 του ν. 4512/2018 (επίδομα παιδιών).


Αρμόδιες υπηρεσίες

Βρέθηκε ο εργοδότης που απαίτησε από εργαζόμενο την επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, εντόπισε εργοδότη καταστήματος εστίασης στο Ναύπλιο ο οποίος απαίτησε από εργαζόμενο την επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος κατήγγειλε στο ΣΕΠΕ ότι ο εργοδότης του απαίτησε να του επιστραφεί το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο είχε καταβάλει μέσω τραπέζης.