oaednews

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Φρικτά βασανιστήρια σε εργαζόμενο από τον εργοδότη του!

Μεσαιωνικά βασανιστήρια υπέστη ο Αιγύπτιος εργαζόμενος από τον εργοδότη του ο οποίος τον έδεσε σε δέντρο. «Σήμερα είναι η τελευταία σου μέρα, εδώ θα σε θάψουμε» καταγγέλλει η πλευρά του Ουαλίντ ότι του έλεγαν ο εργοδότης, ο γιος του κι άλλοι δύο άντρες. Εν τω μεταξύ, άλλο ένα δράμα περίμενε τον Ουαλίντ, αφού στη θέα του κακοποιημένου παιδιού της, η μητέρα του κατέρρευσε και νοσηλεύεται στην εντατική

14 Νοεμβρίου. Πανευρωπαϊκή γενική απεργία (video)


Πρόκειται για την πιο συντονισμένη κίνηση των ευρωπαϊκών συνδικάτων εδώ και πολλές δεκαετίες και δίνει την ευκαιρία για ένα πρωτοφανές απεργιακό γεγονός.Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα του απεργιακού ξεσηκωμού που ήδη εξελίσσεται σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο και της πίεσης πάνω στα μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Δράσεις Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού έχουν τη δυνατότητα να υλοποιούν οι Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης και τα Ιδιωτικά Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας.

Σήμερα στον ΟΑΕΔ Καλιθέας


Τη φωτογραφίας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr από τον ΟΑΕΔ Καλλιθέας. Η εικόνα ωστόσο είναι αρκετά γνώριμη στους Εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ και φυσικά στους χιλιάδες ανέργους που συναλλάσσονται καθημερινά με τον ΟΑΕΔ, αναζητώντας ελπίδα...

Ανεργη πουλά τα όργανά της για να ζήσει την κόρη της

Μια άνεργη Ισπανίδα ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να πουλήσει όσα όργανά της δεν είναι απολύτως απαραίτητα για τη ζωή της, προκειμένου να μπορέσει να βρει μια αξιοπρεπή στέγη για την ίδια και την κόρη της.

Κερδίζουν έδαφος τα προγράμματα επαγγελματικής επανατοποθέτησης

Σταδιακά μεγαλύτερη εξοικείωση με τα προγράμματα επαγγελματικής επανατοποθέτησης (outplacement) αποκτούν οι ελληνικές επιχειρήσεις, μία τάση που ενισχύεται από την παρούσα οικονομική συγκυρία. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις και στην Ελλάδα, που η ίδια επιχείρηση, η οποία περικόπτει προσωπικό, προσπαθεί μέσω συμβούλων εργασίας να βρει νέες θέσεις απασχόλησης στους υπαλλήλους της οι οποίοι αποδεσμεύονται, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εταιρικής και κοινωνικής της εικόνας.

Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ



1971
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714
www.peyoaed.gr  /  pey@oaed.gr
                             Α Θ Η Ν Α                
Αθήνα  12.11.2012  
Α.Π.306
   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ προέβη σε ανασυγκρότησή του, λόγω συνταξιοδότησης του Μανώλη Βαρδαλάκου.
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. είναι η εξής: 

Δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι για € 5.000



 της Σοφίας Τσιλιγιάννη
Το 1990, κορυφαίο τοπ μόντελ τότε, η Λίντα Εβαντζελίστα είπε σε συνέντευξή της στη Vogue «δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι για λιγότερα από 10.000 δολάρια».

Χθες, 40 κορυφαία στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσαν ομαδικά παραίτηση διότι ο μισθός τους, με το νέο νόμο, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5.000 ευρώ μικτά, ήτοι 2.900 καθαρά.

Να ζουν ή να μη ζούν;



 του Τάκη Καμπύλη
Δεν είναι η πρώτη φορά που πολλοί διακεκριμένοι αρθρογράφοι επικεντρώνονται στα δημόσια μέσα ενημέρωσης και στους λόγους ύπαρξής τους. Δηλαδή στην ΕΡΤ, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και σε ελάχιστα εναπομείναντα δημοτικά ραδιόφωνα (κυρίως των δήμων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης).

Αρνούνται οι δήμαρχοι τη λίστα με υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα

Έτοιμοι να μπλοκάρουν την παροχή στοιχείων για υπαγωγή υπαλλήλων τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας είναι οι δήμαρχοι της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»,  καθώς θεωρούν ότι αυτό θα είναι προάγγελος απολύσεων, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.