oaednews

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Αφιερωμένα στις ΟΑΕΔίτισσες...

Της Γυναίκας η καρδιά




Στο κάτω κάτω της γραφής





Με την πρώτη σταγόνα της βροχής








Είμαι Γυναίκα

Δεκτή η ένσταση μακροχρόνια άνεργης για ασφάλιση μέχρι την σύνταξη

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έκανε δεκτή την ένσταση μακροχρόνια άνεργης και της αναγνώρισε το δικαίωμα να υπαχθεί στο πρόγραμμα προαιρετικής ασφάλισης με καταβολή των εισφορών της από τον Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) του ΟΑΕΔ.
Μακροχρόνια άνεργη, ηλικίας 56 ετών, ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, προκειμένου να γίνει δεκτή από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜη ένστασή της και να υπαχθεί στο πρόγραμμα προαιρετικής συνέχισης της ασφάλισης, με καταβολή των εισφορών της από τον Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) του ΟΑΕΔ.

Κάθε άνεργος αφαιρεί ετησίως 11.000 ευρώ από το ελληνικό ΑΕΠ

Η ραγδαία αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης (2008-2014) αφαίρεσε από την εγχώρια οικονομία πάνω από 40 δισ. ευρώ, αλλά στέρησε και από το ΑΕΠ των βασικών εμπορικών εταίρων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση σχεδόν 12 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το βασικό εύρημα έρευνας που διενήργησε η Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του ΕΜΠ, κατ’ ανάθεση της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα. Η ευρωβουλευτής σκοπεύει να παραδώσει τη μελέτη στους ομολόγους της στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στο κυβερνών κόμμα, προκειμένου να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια επανασχεδιασμού των δημόσιων πολιτικών για την απασχόληση.

Σύμφωνα με την έρευνα, κάθε άνεργος αφαιρεί ετησίως 11.000 ευρώ από το ελληνικό ΑΕΠ και 3.158 ευρώ από το ΑΕΠ των Ευρωπαίων εταίρων.

Μερικά από τα βασικά ευρήματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΕΜΠ Αθηνά Μπελεγρή - Ρομπόλη, είναι: