oaednews

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου της συναδέλφου Βάσω Ρουμελή "Το δάκρυ του νόστου"


Έξοδος στη σύνταξη στο Δημόσιο: ΤΙ ισχύει - Οι ΚΡΙΣΙΜΕΣ ημερομηνίες

Πολλά πλεονεκτήματα στην έξοδο για σύνταξη, έχουν όσοι ασφαλίστηκαν στο Δημόσιο πριν το 1983, όπως παρουσιάζει, σήμερα, το epoli.gr και η συνεργάτης δικηγόρος, κα. Όλια Νικολοπούλου.
Οι γενικοί κανόνες που ισχύουν τώρα για όλους - Ο "νόμος Κατρούγκαλου"
Οι ασφαλισμένοι από το 1983 έως το 1992, με 25 χρόνια υπηρεσία έως το 2010, έχουν τις εξής δυνατότητες:
Α) Με 25ετία στο Δημόσιο και ηλικία 58 ετών, πριν το νέο "νόμο Κατρούγκαλου"   αποχωρούσαν στα 25 έτη. Δηλαδή, με τη συμπλήρωσή τους κανείς δεν μπορούσε να βάλει φραγή στην έξοδό τους. Αν όμως δεν συμπληρώθηκε η 25ετία έως την ψήφιση του "νόμου Κατρούγκαλου" τότε υπάρχει θέμα! Δηλαδή, θα ισχύουν πλέον τα νέα όρια για συνταξιοδότηση…

Ημερίδα για τις ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης στην Πληροφορική στη Βόρεια Ελλάδα

Η Ανεργία των νέων και ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης στην Πληροφορική στη Βόρεια Ελλάδα θα συζητηθεί σε Ημερίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΣΕΠΒΕ, την Τετάρτη 5 Οκτ 2016 στο Δημαρχείο, αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης, ώρα 18.00. Τα θέματα που θα τεθούν στην ημερίδα αφορούν στο αν υπάρχει ανεργία στην Πληροφορική στην Ελλάδα, αν ναι, ποια είναι η δομή και τα χαρακτηριστικά της, με ποιο τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, πόσο κρίσιμη είναι η έλλειψη δεξιοτήτων και εξειδικευμένων γνώσεων, που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια συστηματικά στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και ο ρόλος που παίζουν οι εταιρίες start-ups, που έφεραν μια νέα δυναμική στο χώρο με την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών. Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα - πρωταρχικής σημασίας σε μια περίοδο κρίσης που οι περισσότεροι τομείς απασχόλησης σε όλη την χώρα μαστίζονται από την ανεργία - στα οποία καλούνται να δώσουν απαντήσεις οι συμμετέχοντες στην ημερίδα που συνδιοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. 

Συνέντευξη της Διοικήτριας ΟΑΕΔ στον Γιώργο Γάτο

Συνέντευξη // στον Γιώργο Γάτο 

Θεωρείτε επαρκή τα κονδύλια και τις «καλύψεις» ανέργων για παθητικές και ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης που δίνει σήμερα ο ΟΑΕΔ μετά την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας στα χρόνια των Μνημονίων;
Ούτε οι «καλύψεις» ούτε τα κονδύλια είναι επαρκή. Με τους περιορισμένους λοιπόν πόρους πρέπει να απαντήσει κανείς σε διλήμματα πολιτικής. Το Υπ. Εργασίας έχει δώσει προτεραιότητα στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, ενώ τα προγράμματα που είτε σχεδιάζει είτε υλοποιεί ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το υπουργείο δίνουν έμφαση στην απασχόληση των ανέργων με προτεραιότητα τους μακροχρόνιους, που στη μεγάλη τους πλειονότητα δεν καλύπτονται από επίδομα ανεργίας. Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει στους συμμετέχοντες που δεν εξασφαλίζουν συνέχεια της απασχόλησής τους μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων, να αποκτήσουν δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας. Αναμένουμε λοιπόν το 2017 αύξηση του ποσοστού των επιδοτούμενων ανέργων με παράλληλη επιτάχυνση της τάσης μείωσης της ανεργίας, που παρατηρείται τα δύο τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων των διεθνών οργανισμών, το 2017 είναι έτος ανάκαμψης της οικονομίας, με ευεργετικές επιπτώσεις στην απασχόληση.

Μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι παίρνουν μισθό μικρότερο από το επίδομα ανεργίας!

Για 527.999 Έλληνες, ο μέσος μισθός παραμένει καθηλωμένος στα 403 ευρώ μικτά, δηλαδή περίπου 338,52 ευρώ καθαρά -χαμηλότερος από το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ!

Χαμηλότερες και από το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ διαμορφώνονται οι αμοιβές για 527.999 εργαζόμενους με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Το διαβάσαμε κι αυτό! Βρέθηκε κάρτα ανεργίας ....

 Βρέθηκε κάρτα ΟΑΕΔ, κοντά στην Πλατυτέρα. Αριθμός δελτίου 11/2015/000010121151. Ο ενδιαφερόμενος ας επικοινωνήσει μαζί μου. Τηλ.