oaednews

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων υλοποίει πρόγραμμα κατάρτισης 25 ατόμων διάρκειας 260 ωρών

Ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων υλοποίει πρόγραμμα
κατάρτισης 25 ατόμων διάρκειας 260 ωρών με τίτλο:

«Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής για την Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας
στην παραγωγή και πώληση αρωματικών/ φαρμακευτικών φυτών».

Οι καταρτιζόμενοι δεν λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα παρά μόνο πιστοποίηση
μετά το τέλος του προγράμματος.

Ανοιχτή πρόσκληση- ανακοίνωση από Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. Ο.Ε.Λ.                                                       Αθήνα 4-11-2015
Εθνικής Αντίστασης 8 ‘Αλιμος Αθήνα


ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
                                                       
                Συναδέλφισσες/οι
                Σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία της Ο.Ε.Λ. Εθνικής Αντίστασης 8  Αλιμος .
                 Η συνεδρίαση προκαλείται μετά τη συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ. κατόπιν απόψεων που εκφράσθηκαν από τη Διοικήτρια του Οργανισμού σχετικά  με την προοπτική της  λειτουργίας  του θεσμού της Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. και των εκπαιδευτικών δομών του γενικά. Το Προεδρείο της Ο.Ε.Λ. ενημερώθηκε εκ των υστέρων για ό,τι έγινε στην ανωτέρω συνεδρίαση. Όλο αυτό τον καιρό αγωνιζόμαστε να διαμορφώσουμε πολιτικές και συνθήκες μέσα από τις οποίες θα υπερασπισθούμε και θα αγωνισθούμε για τη διατήρηση και αναβάθμιση του συστήματος Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. εντός του Οργανισμού . Για το  λόγο αυτό σημαντικές παρεμβάσεις ιδιαίτερου πολιτικού βάρους είδαν το φως της δημοσιότητας όπως της Διοικήτριας στη εφημερίδα «ΑΥΓΗ» και το δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ που σαφώς έπαιρναν θέση υπέρ του  θεσμού της  Μαθητείας  του Ο.Α.Ε.Δ.. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε και παρέμβαση της Ο.Ε.Λ. δια του Προέδρου του Δ.Σ. στην «Εφημερίδα των Συντακτών» , καθώς και συνάντηση του Προεδρείου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κ. Αντωνοπούλου , ενώ εκκρεμούν συναντήσεις με τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας οι οποίοι καλούνται να πάρουν θέση και να μη «μεταφέρουν» γνώμες , απόψεις και ιδέες μέσω συμβούλων και «ειδικών».

Τα ΑμεΑ «δεν πουλάνε»

Συντάκτης: 







Στη χώρα μας η καθημερινή 
πραγματικότητα για όσους κατέχουν ποσοστό αναπηρίας δεν είναι απλώς εχθρική.
Πώς, αλήθεια, να περιορίσεις το ανήθικο στον ίδιο τον χαρακτηρισμό; Βρεθήκαμε ξανά μπροστά σε άλλη μία αφορμή να συνειδητοποιήσουμε την εγχώρια ανεπάρκεια, και μάλιστα από τα χείλη μαχόμενων μελών της ίδιας κατηγορίας ανθρώπων.
Από την 1η Οκτωβρίου, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, πρόεδρος του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας, εξελέγη στις Βρυξέλλες και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανεξάρτητης Διαβίωσης.

Ασφαλιστικό: Οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση έδειξαν τον δρόμο...

Για ακόμη μία φορά, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έδειξαν τον δρόμο, ενόψει των επικείμενων μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό, προαπαιτούμενο για την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δις Ευρώ.
Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, εργαζόμενοι στους Δήμους, απέκλεισαν συμβολικά κεντρικά κτίρια Δημαρχείων, εγκαταστάσεις Δήμων, σ' ολόκληρη τη Χώρα, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και την ενδεχόμενη κατάργηση των Βαρέων & Ανθυγιεινών σε συναδέλφους τους, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., της 14ης Οκτωβρίου.

Είναι οι ΚΟΙΝΣΕΠ το «αντίδοτο» για την ανεργία;

Να καλύψουν το κενό εκπαίδευσης που εντοπίζεται, αλλά και να δώσουν τα ...φώτα τους σε αυτούς που πιστεύουν και θέλουν να ενταχθούν ή α πάνε ένα βήμα παρακάτω την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, στην οποία και βρίσκουν καταφύγιο ολοένα και περισσότεροι άνεργοι, προσπαθούν οι άνθρωποι του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (ΔΙ.Κ.ΚΕ.Μ).
Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής του δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014, Στέλλα Γκουδίνογλου, απαρίθμησε μια σειρά από δράσεις που προωθούνται, προαναγγέλλοντας μάλιστα την προσπάθεια που ξεκινά άμεσα, ώστε να αναδειχθεί ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού, σε πρότυπο ανάπτυξης για την κοινωνική οικονομία. "Οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι ο μόνος φορέας σήμερα που δημιουργεί θέσεις εργασίας όταν όλοι οι άλλοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς, απολύουν και καταργούν" τόνισε η κ. Γκουδίνογλου και πρόσθεσε: "ακόμα και για το μεγάλο μας πρόβλημα που είναι η χρηματοδότηση, δουλεύουμε εντατικά για να το λύσουμε μόνοι μας, αφού τελικά όπως έχουμε συνειδητοποιήσει, το κράτος δεν μας έχει στις πρώτες του προτεραιότητες".