oaednews

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


Απέναντι στον εκβιασμό της πείνας και της εξαθλίωσης, της ηττοπάθειας και της ατομικής ευθύνης και ενοχής οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε φωνή και πρόσωπο τώρα.

«Χιλιάδες θέσεις εργασίας από τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας»


Για 200.000 νέες θέσεις εργασίας οι οποίες αναμένεται να δημιουργηθούν την τρέχουσα δεκαετία μέσω των δράσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια μίλησε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του συνεδρίου ECOWEEK 2011 που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στο Μουσείο Μπενάκη.

Επιμένουν, 30.000 εφεδρείες όταν μέτρησαν μόνο 643 (!)


Υπό την απειλή της υλοποίησης άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα κι όλα δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα μετεξελιχθούν σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ δανειστών και πολιτικής ηγεσίας, με δραματικό υποκείμενο τους 30.000 δημοσίους υπαλλήλους και φόντο το άστρο των Χριστουγέννων...

Απολύσεις στον ορίζοντα

Της Αγγελικής Λάζου
Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση Δημήτρη Ρέππα - τρόικας, με τους τεχνοκράτες να επιμένουν στη σκληρή γραμμή των 150.000 απολύσεων έως το 2015 και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μην κερδίζει το χρόνο που χρειάζεται για να προχωρήσει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να έχει αποτελέσματα και να μην επιβραδύνει την κρατική μηχανή. 

Η ανεργία καλπάζει και τρομάζει

Κατά έξι φορές μέσα σε δύο χρόνια αυξήθηκε το ποσοστό των ανθρώπων που ανησυχούν για τη μάστιγα των τελευταίων ετών (18%). Στην κορυφή των θεμάτων που προκαλούν τις περισσότερες συζητήσεις είναι η διαφθορά με 25% και δεύτερη έρχεται η φτώχεια με 20% > Ο εφιάλτης της ανεργίας και της απόλυσης απασχολεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, όπως καταγράφεται και στην έρευνα του BBC 

Ύφεση+χαράτσια+ανεργία+τόκοι=3,5 δισ. νέα μαύρη τρύπα

Όλο και περισσότερο αυξάνει μήνα με το μήνα η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό. Τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού δείχνουν ότι παρά τα μέτρα και τα χαράτσια, η απόκλιση από τους στόχους για συγκράτηση του ελλείμματος αυξάνει αντί να μειώνεται και στο 11μηνο του 2011 φτάνει πλέον και τα 3,5 δισ. ευρώ!

Το ΔΝΤ "δίνει" δουλειές!




Την ώρα που ξεζουμίζουν το ελληνικό λαό και ξεπουλούν το σύμπαν, χωρίς καν να υπάρχει κυβέρνηση, πληρώνουν τη CGSH(Δικηγορική εταιρεία) με 6.000.000$ συν 1.500.000$ ανά μήνα για την εφαρμογή της συμφωνίας της 21 Ιουλίου και τη Lazard(χρηματοπιστωτικών

Γιατί δείραμε τον Κουβέλη"


Με ανάρτησή τους στο διαδίκτυο αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κουβέλη:
"Το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου εντοπίσαμε τον βουλευτή του Μπατσόκ Σ. Κουβέλη να μπαίνει σε ένα υπερπολυτελές Lexus, πιθανόν το αυτοκίνητο του.