oaednews

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Καταργούνται 1.040 κλάδοι στο Δημόσιο για την κινητικότητα

Την αναμόρφωση του κλαδολογίου στο Δημόσιο ξεκινά το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε μια προσπάθεια να «νοικοκυρέψει» το πολυδαίδαλο σύστημα και να προχωρήσει με την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στο υπουργείο έχει συσταθεί ομάδα εργασίας για την καταγραφή των περίπου 1.440 κλάδων του Δημοσίου, πολλοί από τους οποίους αλληλοκαλύπτονται, ωστόσο, λόγω γραφειοκρατίας, δεν επιτρέπεται η κινητικότητα και η μετάθεση υπαλλήλων παρόμοιων θέσεων.

Μητσοτάκης: Οι περικοπές θα έρθουν από το δημόσιο -Επαναφέρω αξιολόγηση

Τη δέσμευση ότι θα επαναφέρει το σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο που είχε προτείνει μετά την αποτυχημένη απόπειρα να εισαγάγει εκείνο των ποσοστώσεων που οδηγούσε σε απολύσεις, ανάλαβε κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα με τη φράση «οι στοχευμένες περικοπές θα έρθουν μέσα από το δημόσιο», ο  Κυρ. Μητσοτάκης επέμεινε στην πολιτική του για μείωση του δημοσίου που επανέλαβε και χθες με συγκεκριμένα παραδείγμα κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Εργασιακό τσουνάμι: Μισθοί με την ώρα, μονιμότητα και «δώρα» τέλος

Τι περιλαμβάνει το πόρισμα με τις αλλαγές στα εργασιακά... Μεικτό σύστημα για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, μαχαίρι στις αμοιβές, νομοθετική κατοχύρωση των επιχειρήσεων να μειώνουν τις ώρες εργασίας και όχι τις ημέρες ανά εβδομάδα, κατάργηση της μονιμότητας υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς που ιδιωτικοποιούνται μέσω μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.