oaednews

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση από το ΙΚΥ για την προκήρυξη υποτροφιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Το ΙΚΥ σας ενημερώνει ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαδικασίες για την προκήρυξη προπτυχιακών υποτροφιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στην προκήρυξη, η οποία θα αναρτηθεί σύντομα από το ΙΚΥ στην ιστοσελίδα www.iky.gr, θα ορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις χορήγησης των υποτροφιών, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και η διαδικασία  υποβολής αυτών.

Στο τραπέζι των δανειστών τα εργασιακά


Μόνο εύκολη δεν θα είναι για το υπουργείο Εργασίας, η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά με τους δανειστές που αρχίζει πιθανότατα εντός της εβδομάδας

Η επέκταση των συλλογικών συμβάσεων, που αποτελεί διακαή πόθο της κυβέρνησης, αλλά και ο συνδυασμός μιας σειράς άλλων μέτρων, όπως είναι η επεκτασιμότητα των συμβάσεων στο σύνολο των επιχειρήσεων ενός κλάδου, η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, η διάρκεια της μετενέργειας των συμβάσεων και ο ρόλος του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), θα μπουν στη «ζυγαριά» των δανειστών, με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Θέσεις εργασίας στην βιομηχανία «Κρι-Κρι»

Προσωπικό αναζητά η βιομηχανία γάλακτος «Κρι – Κρι», αναρτώντας στην ιστοσελίδα της τις θέσεις για τις οποίες αναζητά εργαζόμενους.

Αυτή τη στιγμή οι ενεργές αγγελίες για θέσεις εργασίας είναι οι εξής: Επιθεωρητής Πωλήσεων Μηχανολόγος Μηχανικός Βοηθός Λογιστή & ΙΤ Support

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 135 μόνιμες προσλήψεις στα δικαστήρια

 Ξεκινούν οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ απο 1 Μαρτίου για την προκήρυξη 2Κ/2017 που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν τριάντα πέντε (135) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες).

ΔΕΗ: Εως αυριο το νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών

Η ΔΕΗ, με στόχο τη στήριξη και οικονομική διευκόλυνση των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, παρέχει τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Οι πελάτες οι οποίοι επιθυμούν να προβούν στη ρύθμιση των οφειλών τους μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους Καταστήματα, και το Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών, 11770 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07:00 – 19:00).   1.    Για τους πελάτες που είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους με το Πρόγραμμα των 36 δόσεων, αλλά δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν και η ρύθμιση διακόπηκε, παρέχεται δεύτερη ευκαιρία επανένταξης στο πρόγραμμα ως εξής:   Παρέχεται δυνατότητα ρύθμισης του συνόλου της οφειλής τους (δόσεις που δεν καταβλήθηκαν και τρέχοντες λογαριασμοί) κατόπιν αιτήσεως τους έως τις 28.02.2017, σε αριθμό δόσεων  ίσο με τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων εκ των αρχικώς συμφωνηθέντων. Η πρώτη δόση καταβάλλεται με την υποβολή της αίτησης. 2.    Για πελάτες με οφειλή έως και 500€ την 28.02.2017:   Παρέχεται δυνατότητα , κατόπιν αιτήσεως από 01.03.2017 μέχρι και 30.04.2017,  αναστολής της πληρωμής του ποσού μέχρι 500€ για ένα έτος.     Εφόσον,  οι λογαριασμοί ρεύματος που θα εκδοθούν από την ημερομηνία ένταξης στο υπόψη Πρόγραμμα, εξοφλούνται μέχρι και την ημερομηνία λήξης τους, τότε οι πελάτες θα επωφελούνται επιπλέον,  με έκπτωση 10% επί της αξίας της χρέωσης προμήθειας του λογαριασμού τους.   Διευκρινίζεται ότι: ·         Στην περίπτωση μη έγκαιρης εξόφλησης των τρεχόντων λογαριασμών, θα απεντάσσονται αυτόματα από το Πρόγραμμα. ·         Η αναστολή πληρωμής του ποσού μέχρι 500€ για ένα έτος, δεν συνεπάγεται απαλλαγή από τη χρέωση τόκων. ·         Εξαιρούνται οι περιπτώσεις ρευματοκλοπής και πελατών που απολαμβάνουν ήδη τιμολογιακών προνομίων (ειδικά τιμολόγια). 3.    Νέος Κανονισμός Ρύθμισης Οφειλών 3.1  Για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους  ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά: ·      με οφειλές έως 1.000€, παρέχεται δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής σε 24 μηνιαίες δόσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης άμεσα ·      με οφειλές άνω των 1.000€, παρέχονται δυο επιλογές:       o  άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις         ή       o  άμεση καταβολή του 20% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 36 μηνιαίες δόσεις 3.2  Για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες: ·      άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής ·      ρύθμιση του υπόλοιπου σε μηνιαίες δόσεις που θα διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36 3.3 Για τις κατηγορίες πελατών, ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών, αγροτικοί πελάτες, εποχικοί, πελάτες με αποκοπή ή ρευματοκλοπή, ισχύουν διαφορετικές ρυθμίσεις.