oaednews

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα

Με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια θα χορηγούνται πλέον τα «ψαλιδισμένα» οικογενειακά επιδόματα σε όσους προστατεύουν 1, 2, 3, 4 ή και παραπάνω τέκνα σε αντικατάσταση όλων των άλλων επιδομάτων καθώς και την πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά.

«Γιατί ζωγράφισαν την αλβανική σημαία» οι μαθητές...

Επιστολή της νηπιαγωγού για το συμβάν που έκανε τη Χρυσή Αυγή να παρέμβει



Καθημερινά είναι πλέον τα περιστατικά παρουσίας της Χρυσής Αυγής στα σχολεία με το πρόσχημα ότι γονείς αιτούνται τη «βοήθεια» των μελών της. Σε νηπιαγωγείο της Λευκάδας τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ειδοποιήθηκαν από γονείς μαθητών οι οποίοι «ενοχλήθηκαν» από το γεγονός ότι στην γιορτή της ελληνικής σημαίας ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν σημαίες και όταν δυο παιδάκια αλβανικής καταγωγής ζωγράφισαν τις δικές τους σημαίες, αυτές αναρτήθηκαν σε ειδικό ταμπλό μαζί με τις ελληνικές.

Απαλλαγή Ανεργης δανειοληπτριας


Την πλήρη απαλλαγή άνεργης δανειλήπτριας αποφάσισε το Ειρηνοδικείου Κισσάβου

Την πλήρη απαλλαγή άνεργης δανειλήπτριας αποφάσισε το Ειρηνοδικείου Κισσάβου
Το Ειρηνοδικείο Κισσάβου του νομού Λάρισας, με απόφαση που εξέδωσε, δικαίωσε υπερχρεωμένη άνεργη δανειολήπτρια, η οποία είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ύψους 355.000 ευρώ προς τέσσερις τράπεζες.

Κατέρρευσε και η εταιρεία επίπλων NEOSET, προσπάθειες υπαγωγής της στο άρθρο 99

Η εταιρεία επίπλων NEOSET κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, λίγους μόνο μήνες μετά την αντίστοιχη ενέργεια που έκανε η εξίσου ιστορική εταιρεία Satο, κάτι που είναι ενδεικτικό της  κατάστασης στο χώρο του επίπλου στην Ελλάδα.

24 θέσεις διετούς εργασίας στη Λάρισα

Η Εθελοντική Ανθρωπιστική Δράση «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ» και το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ «ΘΕΣΙΣ» ανακοινώνουν ότι προχωρούν στη στελέχωση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λάρισας του προγράμματος «Δημιουργία Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας» του Υπουργείου Εργασίας.

Εξετάζεται η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων

Yπάρχει η σκέψη να βρεθεί ένας τεχνικός τρόπος, ώστε να  μετακινούνται ελεύθερα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς οι μακροχρόνια άνεργοι, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Ν. Σταθόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμός Antenna.
Επίσης, αναφορικά με το θέμα των καρτών απεριορίστων διαδρομών και την άρνηση του ΟΑΣΑ να αποζημιώσει τους κατόχους για τις ημέρες απεργίας, ο κ. Σταθόπουλος επισήμανε ότι οι ημέρες της απεργίας θα αφαιρούνται από τον επόμενο μήνα.

Μας δουλεύει ο Μανιτάκης?

 ΕΝΏ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΌΤΗΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΑ  ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ!!

Μανιτάκης προς δημοσίους υπαλλήλους

Την κατανόηση των δημοσίων υπαλλήλων ζητά, με δήλωσή του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, προκειμένου να προωθηθούν τα μέτρα για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, όπως ορίζει η σημερινή εγκύκλιος για την κινητικότητα στο δημόσιο, τη διαθεσιμότητα και την εφαρμογή της αυτοδίκαιης αργίας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΣ ΠΕΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Υ. ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ



Ένωση Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. Κρήτης                                                    
Κνωσού & Νάθενα                                                                                                     
Τ.θ. 1920
Τ.Κ. 71409,Ηράκλειο,
Κρήτη                 
Τηλ: 2810-210020/236215
Fax 2810-233364
Ιστοσελίδα: www.eyoaedkritis.gr
                   eyoaedkritis.blogspot.com


Κύριε  Πρόεδρε

Το Δ.Σ. της Ένωσης υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κρήτης  συγχαίρει όλα τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΥ και εύχεται το έργο σας να είναι αντάξιο των προσδοκιών όλων των συναδέλφων μας.

Τα Σουηδικά Συνδικάτα στο Σουηδικό κόσμο τους!!!


Η σουηδική συνδικαλιστική συνομοσπονδία LO κατέστησε σαφές ότι διάκειται ευνοϊκά έναντι της κυβερνητικής πρότασης να τεθεί άμεσα σε ισχύ μια ειδική σύμβαση εργασίας για τους νέους, με προτεινόμενες αποδοχές γι' αυτούς που θα ανέρχονται στο 75% του αντίστοιχου μισθού για τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας.

Το μυστικό του κ. Zara

Το 1975, όταν ο Amancio Ortega Gaona ετοιμαζόταν να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα ρούχων στην ισπανική Λα Κορούνια, ήθελε να το ονομάσει “Zorba”, προς τιμήν της ομώνυμης ταινίας του Μ. Κακογιάννη. Επειδή, όμως, δυό τετράγωνα πιό κάτω υπήρχε ένα μπάρ που το έλεγαν “Zorba” , ο ιδιοκτήτης του τα βρήκε με τον Gaona και το καινούργιο κατάστημα ρούχων ονομάστηκε τελικά “Zara”.
 

""Καμπάνα" για αυθαίρετες χρεώσεις σε συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας

Πρόστιμο συνολικού ύψους 6,6 εκατ. ευρώ επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και στις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για αυθαίρετες χρεώσεις στους καταναλωτές.
 

Όχι μόνο δεν θα απολυθούν οι εφοριακοί αλλά λείπουν και χίλιοι

Κανείς εφοριακός υπάλληλος δεν κινδυνεύει να τεθεί σε διαθεσιμότητα τονίζει σε ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα ιστοσελίδων ότι μειώνονται οι οργανικές θέσεις των εφοριακών κατά 12% και ότι καθίστανται υπεράριθμοι 1.109 υπάλληλοι. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι όχι μόνο δεν περισσεύουν υπάλληλοι αλλά υπάρχουν διαπιστωμένα κενά περίπου 1.000 οργανικών θέσεων στον εφοριακό κλάδο. Ειδικότερα στην ανακοίνωση σημειώνονται τα ακόλουθα:

Ισπανία: Σε 129 απολύσεις προχωρά η εφημερίδα "El Pais



"Είμαι στον κατάλογο. Το προφίλ μου στο Διαδίκτυο και η καριέρα μου είναι ανεπαρκείς", γράφει ο Ραμόν Λόμπο στο λογαριασμό του στο Twitter: πρόκειται για μια από τις μεγάλες "πένες" που συμπεριλήφθηκε στους 129 εργαζόμενους της μεγαλύτερης ισπανικής εφημερίδας, της El País, οι οποίοι εκλήθησαν από σήμερα να υπογράψουν ότι έλαβαν γνώση της διαδικασίας απόλυσής τους.

Πόσα παίρνουν οι βουλευτές στην Ευρώπη - Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα

 
Στο σάιτ «Έλληνες φορολογούμενοι» δημοσιεύεται  μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη για το ύψος των αποζημιώσεων των βουλευτών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Απολύσεις σε... δύο λίστες

Από σήμερα ξεκινάει η διαδικασία για τη διαθεσιμότητα χιλιάδων υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προσελήφθησαν χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες.

Από σήμερα σε διαθεσιμότητα χιλιάδες υπάλληλοι

Σε διαθεσιμότητα από σήμερα υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προσελήφθησαν χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες. Ολόκληρη η εγκυκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρύθμισης.

"Βροχή" οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση από το προσωπικό της Βουλής

"Βροχή" κατατίθενται οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση από διευθυντικά στελέχη που ανήκουν στο προσωπικό της Βουλής, σύμφωνα με το Mega, στον απόηχο των εκπεφρασμένων προθέσεων του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού να μπει τέλος στα προκλητικά προνόμια.

Πάγωμα απολύσεων υπαλλήλων ο στόχος των δημάρχων που δεν δίνουν στοιχεία

ΑΝΟΙΧΤΟ παραμένει το ενδεχόμενο ομαδικής παραίτησης όλων των δημάρχων της Ελλάδας, έπειτα από την έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την περασμένη Κυριακή, εν όψει της σχεδιαζόμενης ένταξης 2.750 υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε καθεστώς διαθεσιμότητας. 

Έρχεται πρόγραμμα απασχόλησης για 80.000 ανέργους

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τους άνεργους θα ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών.