oaednews

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΑΕΔ: Τα οριστικά αποτελέσματα για το πρόγραμμα της Google

 ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020, οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των ωφελουμένων, επιλαχόντων και αποκλειομένων του διαδικτυακού Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων - Ψηφιακό Μάρκετινγκ» (Digital Marketing) στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr 

Παναττική στάση εργασίας αύριο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

 Η στάση εργασίας θα είναι στο διάστημα 8.00-11.00 π.μ. ενώ θα γίνει και συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας. Αίτημα είναι η άμεση ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) με αναδρομική ισχύ όλου του ασφαλιστικού βίου χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των Υγειονομικών, Προνοιακών και υπαλλήλων του ΕΚΑΒ.

Η ατομική διοικητική πράξη και η ανάγκη αιτιολογίας της

Ως ατομική διοικητική πράξη ορίζεται η πράξη που εκδίδεται μονομερώς από τη Διοίκηση και περιέχει έναν ατομικό κανόνα, μια ατομική και απολύτως εξειδικευμένη ρύθμιση  η οποία αφορά ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.
Τα βασικά χαρακτηριστικά των διοικητικών πράξεων και, επομένως και των ατομικών, είναι καταρχήν το τεκμήριο της νομιμότητας, δηλ. η ικανότητα της ατομικής πράξης να αναπτύσσει πλήρως όλα της τα αποτελέσματα και να δεσμεύει το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται αμέσως, μέχρις ότου ανακληθεί διοικητικώς ή δικαστικώς ή ακυρωθεί δικαστικώς, ακόμη και αν φέρει νομικές πλημμέλειες. Οι ατομικές πράξεις συνεπώς  έχουν ένα ιδιαίτερο κύρος και αυξημένη ισχύ παρά τα ελαττώματα που ενδέχεται να έχουν.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας για αναιτιολόγητη καθαίρεση κλπ

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ καταδικάζει την αναιτιολόγητη και αδικαιολόγητη καθαίρεση του Διευθυντή Επιθεώρησης.
Η αναιτιολόγητη καθαίρεση στελεχών και μάλιστα από νευραλγικές θέσεις δεν αποτελούν δείγματα ορθολογικής διοίκησης! Η αξιοκρατία και η αριστεία δεν εκφράζονται, προφανώς, με αυτό τον τρόπο!

Να πληρώσουν όλοι...

Με απόφαση της Κυβέρνησης και του καθ ύλην αρμόδιου Υπουργού  εισιτήριο στα 

ΚΤΕΛ  θα πληρώνουν πλέον και τα μικρά παιδιά έως 6 ετών! 

Αυτή είναι η απάντηση της Κυβέρνησης στην κρίση της Πανδημίας, αυτή είναι η πολιτική της ανάπτυξης και της αριστείας. Να πληρώσουν όλοι... κυριώς τα παιδιά, αλλά να τη γλυτώσουν οι μεγάλοι... επενδυτές! Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Κ. Πηλαδάκη. Ο ιδιοκτήτης τριών καζίνων στην Αλεξανδρούπολη, την Κέρκυρα και στο Ρίο διεκδικεί δικαστικά την επικύρωση συμφωνίας του με την Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με την οποία πρόκειται να διαγραφεί οριστικά το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος δανείου του, το οποίο προσεγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ.