oaednews

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ωράριο και συντηρητικές, νεο και παλαιοφιλελεύθερες κυβερνήσεις στην Ελλάδα!

Και ενώ σ’ όλη την Ευρώπη οι αντίστοιχοι δημόσιοι οργανισμοί απασχόλησης πειραματίζονται, επιδεικνύοντας καινοτόμα και ευρηματική αντίληψη για τον δημόσιο τομέα ο οποίος συρρικνώνεται ανησυχητικά στον κόσμο, με πολλούς να προτείνουν αποκλειστικά πρακτικές διοίκησης που προωθούν την ενίσχυση των εργαζομένων με διάφορους τρόπους (εργαλεία, μεθόδους, κατάρτιση κλπ) , στη χώρα μας οι συντηρητικές κυβερνήσεις άρχιζαν και τελείωναν στις κυρώσεις. Φαίνεται ότι αυτή η τακτική τους έμεινε απο την δικτατορία :αποφασίζουμε και διατάζουμε 

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας για ΤΑΠ ΟΑΕΔ

Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Προσωπικού του ΟΑΕΔ αποτελεί τη θεσμική έκφραση αλληλεγγύης των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ. Στην 30χρονη πορεία του, έχει βοηθήσει εκατοντάδες συναδέλφους με προβλήματα υγείας, με συνολικό ποσό πάνω από 500.000 ευρώ! Έχει δε χορηγήσει εφάπαξ βοηθήματα σε συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται, με συνολικό ποσό πάνω από 21.000.000 εκ. ευρώ! Πέρα και πάνω από όλα αυτά όμως το ΤΑΠ ΟΑΕΔ εκφράζει την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, εκφράζει τη συλλογική δράση και την αποτελεσματικότητα της. 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΕΙΔ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανάρτηση προσωρινών πινάκων κατάταξης επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειόμενων ανέργων για 250 θέσεις εργασίας του «Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»

Αναρτήθηκαν σήμερα Τρίτη 14-01-2020 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Επιτυχόντων Ανέργων, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Επιλαχόντων Ανέργων και ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Ανέργων στο «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ για τήρηση ωραρίου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αναφορικά  με τις διαδικασίες ελέγχου της τήρησης του ωραρίου των υπαλλήλων που ακολουθήθηκαν προσφάτως από την πλευρά της Διοίκησης,  επισημαίνουμε τα εξής: 
Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό καθημερινά υπερβαίνουν εαυτό και ωράρια, προκειμένου να ανταπεξέλθουν  στις περίπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. 
Θεωρούμε αυτονόητη την τήρηση του ωραρίου και υπό αυτή την έννοια περιττές τις αυστηρές προειδοποιήσεις, τις έντονες  συστάσεις προς όλους και εσχάτως την «αστυνόμευση»  στη Διοίκηση του Οργανισμού. Αποτελεί υποχρέωση των υπαλλήλων και των προϊσταμένων η τήρηση του ωραρίου, αποτελεί όμως και υποχρέωση της εκάστοτε Διοίκησης η επίδειξη σεβασμού προς τους εργαζόμενους.