oaednews

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα: Τουλάχιστον 13 έτη ανάπτυξης 2% για πάταξη της κυκλικής ανεργίας

Η ανεργία ανακυκλώνεται λόγω της μείωσης της κατανάλωσης και η αντιμετώπιση του φαινομένου θα απαιτήσει πολλά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης, προειδοποιεί ομάδα πανεπιστημιακών από ΑΠΘ και «Μακεδονίας». Τεράστιο το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων στην Ελλάδα.

ΓΣΕΕ: Το 50% του εισοδήματός τους έχασαν οι μισθωτοί μέσα σε 3 χρόνια

ΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ 30% ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
Συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων κατά 37,2%, επαναφορά της, δηλαδή, στα επίπεδα του 2000 και απώλεια μέσα σε τρία χρόνια του 50% του εισοδήματος των μισθωτών καταγράφει η Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση 2013 του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ που παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη από τον επιστημονικό Διευθυντή του Ινστιτούτου της Συνομοσπονδίας, καθ. Σάββα Ρομπόλη.

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΩΤΕΕ, ΔΣΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΕΕ

Η ΔΕΘ 2013 δυστυχώς βρίσκει τη χώρα να κινείται χωρίς σχέδιο, σύμφωνα με τις εντολές της Τρόικας, που παρά τις εσωτερικές της διαφωνίες, συνεχίζει να φέρεται ως εντολέας εξυπηρέτησης συμφερόντων, κατεστημένων δυνάμεων που παρά την κρίση συνεχίζουν να πλουτίζουν, να αισχροκερδούν και να τους δωρίζεται ακόμα και η δημόσια περιούσια.

Στερεύουν τα αποθέματα


Της Χριστίνας Κοψίνη
Πολλοί αναρωτιούνται πώς εξηγείται να έχουν βγει στην ανεργία περισσότεροι από 1.300.000 άνθρωποι και να μην έχει γίνει ακόμη κοινωνική έκρηξη. «Αρα», διατείνονται, «δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανεργία». Οσοι δηλώνουν άνεργοι, είτε λένε ψέματα είτε είναι νέο εργατικό δυναμικό που τώρα μπαίνει στην αγορά είτε κάποιοι δουλεύουν ανασφάλιστοι ή έχουν εισοδήματα από τις οικογένειές τους. Οι ίδιοι, υποστηρίζουν ότι πολλοί από τους ανέργους εργάζονται κρυφά ανασφάλιστοι κι έχουν οικονομίες από την οικογένειά τους.

ΠΟΜΑμεΑ: «Αποκλεισμός ατόμων με αναπηρία από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ και του ΕΟΤ»

Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων πο υείναι  μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με Α.)και έχει την ευθύνη στην Περιφέρεια για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας , Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας τονίζει:

Ημερίδα για την τοπική πλατφόρμα απασχόλησης

Το πρόγραμμα «Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων στην καινοτομία, και την καινοτομική επιχειρηματικότητα» παρουσιάσθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Λέσβου στη Μυτιλήνη.
Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση και η στήριξη 120 ανέργων, εγγεγραμμένων στους καταλόγους τού ΟΑΕΔ, ασφαλισμένων στον ΟΓΑ με περιορισμένο ατομικό εισόδημα και νέων επιστημόνων (ιατρών, οδοντιάτρων, κτηνιάτρων, φαρμακοποιών, δικηγόρων και διπλωματούχων μηχανικών), ώστε 60 από αυτούς να προσληφθούν από υφιστάμενες επιχειρήσεις, άλλοι 20 να δημιουργήσουν δικές τους επιχειρήσεις και τέλος να δημιουργηθούν οκτώ νέες συνεταιριστικές επιχειρήσεις όπου θα απασχοληθούν οι υπόλοιποι 40 ωφελούμενοι του προγράμματος.

Χωρίς επίδομα ανεργίας εποχικά απασχολούμενοι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
Χωρίς επίδομα ανεργίας θα μείνουν από αυτό το φθινόπωρο πάνω από το 50% των εποχικά απασχολούμενων που είχαν επιδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ την προηγούμενη τετραετία συνολικά για 450 ημέρες (18 μήνες) ενώ οι υπόλοιποι θα δικαιούνται να λάβουν επίδομα για όσες ημέρες και μήνες υπολείπονται από το συγκεκριμένο όριο.