oaednews

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Μηνιαίο εκκαθαριστικό σημείωμα τακτικών και έκτακτων αμοιβών μέσα από το TaxisNet

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία της Γ.Γ.Π.Σ.&Δ.Υ. για την ενημέρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., αναφορικά με τη μισθοδοσία τους.
Τα στοιχεία μισθοδοσίας τους σε μηνιαία βάση θα μπορούν να βλέπουν όλοι οι μισθοδοτούμενοι μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), όπως παραδίδονται από τους κατά τόπους εκκαθαριστές.

Πορεία 220 χιλιομέτρων μέχρι την Αθήνα ετοιμάζει ο Κ. Πελετίδης κατά της ανεργίας

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η πρόταση της δημοτικής αρχής στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανεργία, η οποία περιλαμβάνει
και πορεία 220 χιλιομέτρων έως το Σύνταγμα στην Αθήνα, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.
Είναι, κατά κοινή ομολογία, μια πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης πρωτοβουλία, με εξόφθαλμο, βέβαια, πολιτικό υπόβαθρο.
Οπως αναφέρεται στην εισήγηση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη θα είναι μια πορεία αγώνα, στην οποία θα κληθούν να συμπαρασταθούν, «σε από κοινού διεκδίκηση και τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια τους χώρας, και ιδιαίτερα τους δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία. Θα ζητηθεί από τις δημοτικές αρχές και φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν, να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής, διατροφής». Στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις, εκδηλώσεις κ.λπ.

Οι Γάλλοι κατά της ανεργίας με start up

Σχεδόν ένας στους τέσσερεις νέους στη Γαλλία είναι άνεργος. Διέξοδο για πολλούς προσφέρει πλέον η ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία, με την ίδρυση start up επιχειρήσεων και την εμπορική αξιοποίηση χρήσιμων ιδεών.

Οι αλλαγές στα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Την καλύτερη οργάνωση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ, με ξεκαθάρισμα των αμοιβών που θα δικαιούνται στο εξής οι ωφελούμενοι, αλλά και των δικαιωμάτων που θα έχουν στη λήψη αδειών και στη δικαιολόγηση της απουσίας τους, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων των Παράλληλο Πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Χίλιοι υπάλληλοι επιλέγουν την έξοδο από το Δημόσιο κάθε μήνα

Σε σταθερά μεγέθη, που δείχνουν ότι χίλιοι δημόσιοι υπάλληλοι επιλέγουν την έξοδο από τον ελληνικό δημόσιο τομέα κάθε μήνα, κινούνται οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων.