oaednews

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΟΑΕΔ αναλαμβάνει τα προγράμματα δια βίου μάθησης

Ο ΟΑΕΔ ορίστηκε ως ο ενδιάμεσος φορέας του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας και Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Και επίσημα τέλος η ανανέωση πιστοποιητικών γνώσης υπολογιστών

Σε πλήρη ισχύ είναι πλέον η διάταξη του νόμου που καταργεί την ανανέωση των πιστοποιητικών γνώσης υπολογιστών σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και καταργεί το μέρο που ταλαιπωρούσε τόσα χρόνια τους πολίτες με το εν λόγω πιστοποιητικό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συμμετοχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, αποκορύφωμα της δράσης του νέο-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με τις τραμπούκικες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε αγωνιστές.
Ένα χρόνο μετά, το μήνυμα που στέλνουν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο: «Ποτέ ξανά Φασισμός».

Σκάνδαλο με τα επιμορφωτικά σεμινάρια του ΟΑΕΔ

Τεράστια ποσά δαπανώνται από το κράτος μέσω του ΟΑΕΔ για τα επιμορφωτικά σεμινάρια που συνήθως έχουν ως αντικείμενο την εκπαίδευση ανέργων σε κάποια επαγγέλματα ώστε στη συνέχεια να είναι σε θέση να απασχοληθούν σε μόνιμη εργασία. Τα προγράμματα αυτά συνήθως πραγματοποιούνται από ΚΕΚ ή από ΜΚΟ που αποζημιώνονται από τον ΟΑΕΔ με 1.000 περίπου ευρώ για κάθε εκπαιδευόμενο. Όμως όπως έγινε και παλιότερα και αποδεδείχθηκε στη συνέχεια  ένα πρόγραμμα ύψους 120 εκατ. δραχμών στην ουσία είχε κανονικό κόστος μόνο 30 εκατ. δραχμές ενώ τα υπόλοιπα με τη μέθοδο των ψευδών και εικονικών τιμολογίων φαγώθηκαν από τα «τρωκτικά» που πραγματοποίησαν τα σεμινάρια.