oaednews

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τρομακτική η μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα

Τις μεγάλες απώλειες στις αποδοχές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα την περίοδο της κρίσης επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Οι απώλειες από το 2008 μέχρι σήμερα ξεπερνούν το 25% καθώς οι σχετικός δείκτης υποχώρησε από τις 107,9 μονάδες στις 80 μονάδες το 3ο τρίμηνο του 2013.

Η ύφεση και η ανεργία «κλέβουν» το μέλλον της Ελλάδας

Οι δουλειές σπανίζουν στην Ελλάδα. Ουδέν νεώτερο από το εργασιακό μέτωπο. Εξι χρόνια; βαθιάς ύφεσης, έχει παρασύρει το ένα τέταρτο του ακαθάριστου προϊόντος σε ένα είδος καταστροφής.

Σε μια χώρα 11 εκατ. έχουν χαθεί ένα εκατ. θέσεις εργασίας με την ανεργία να φτάνει στο 27%/. Και οι νέοι; Ακόμη χειρότερα.

Το τέλειο βιογραφικό


Γεννήθηκα στις 13-3-1988 στην Αθηνα. Αποφοίτησα απο το ΤΕΙ γραφιστικής το 2011. Γνωρίζω άριστα photoshop/illustrator/indesign/premiere/after effects/flash/dreamweaver/corel draw/3d max/maya/html/web design/java/c+/.

Επίσης μπορώ να κρατάω τα λογιστικά βιβλία και να σκουπίζω/σφουγγαρίζω το γραφείο ώστε να μη χρειάζεστε επιπλέον προσωπικό γι' αυτές τις εργασίες. Ακόμη γνωρίζω παραγωγή πολλών ειδών καφέ, όπως capuccino/esspresso/φραπέ/νες (χτυπημένο στο χέρι, να κάνει τον κατάλληλο αφρό).

Όταν η αιθαλομίχλη σκότωνε 12 χιλιάδες Λονδρέζους

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Η μεγάλη αιθαλομίχλη, “Great Smog” ή “Big Smoke” αγγλιστί, καταγράφεται ως ένα από τα μεγαλύτερα περιστατικά ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Λονδίνο το Δεκέμβριο του 1952. Προκλήθηκε από έναν θανατηφόρο συνδυασμό κρύου καιρού, άπνοιας ανέμων, που οδήγησε σε συγκέντρωση ατμοσφαιρικών ρύπων, κυρίως από τη χρήση άνθρακα, που σχημάτισε ένα παχύ στρώμα νέφους πάνω από την πόλη. Διήρκεσε πέντε ημέρες από την Παρασκευή 5 έως την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου του 1952 και εξαφανίστηκε μετά από την αλλαγή του καιρού.

Μεγάλη νίκη των εργαζομένων στην Καλλιμάνης - Απέσπασαν έγγραφη δέσμευση πως δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών και απολύσεις

Δικαιώθηκε τελικά ο αγώνας των εργαζομένων στην εταιρεία Καλλιμάνης, μετά και τo περιστατικό του περασμένου Σαββάτου 21/12, όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr. Μετά από έξι ημέρες απεργίας των εργαζομένων της εταιρείας Καλλιμάνης, η διοίκηση δέχθηκε να μην γίνουν μειώσεις 7% στους μισθούς τους, ενώ οι εργαζόμενοι απέσπασαν την έγγραφη δέσμευση πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση.

Νέο Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών έως 35 ετών- Αιτήσεις από 30/12/2013

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 27-12-2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει  την έναρξη υλοποίησης προγράμματος προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης  επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών,  με το διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».

Δεν έχουν πληρώσει ακόμα 3,5 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τα τέλη κυκλοφορίας

Τρείς εργάσιμες ημέρες πριν την λήξη του χρόνου έχουν περίπου 3,5 εκατομμύρια κάτοχοι αυτοκινήτων με πινακίδες κυκλοφορίας να προσέλθουν στις τράπεζες και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας .

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι της Φωκάς

της Άννης Καρολίδου

Μεταξύ υπουργείου Εργασίας και ΟΑΕΔ πάνε και έρχονται οι εργαζόμενοι της «Φωκάς», προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ένα έκτακτο εφάπαξ επίδομα ενίσχυσης, καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην παροπλισμένη εταιρεία που τους οφείλει μισθούς τουλάχιστον έξι μηνών.

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κι όμως υπάρχουν κλάδοι που δίνουν δουλειά ακόμη και εν μέσω κρίσης

Η εξωστρέφεια (από την άποψη της εξαγωγικής δραστηριότητας) μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» στη μάχη κατά της ανεργίας, όπως αποδεικνύει μία σειρά από επαγγελματικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Έκθεση Ευρωκοινοβουλίου για επιπτώσεις των πολιτικών της τρόικα σε απασχόληση και κοινωνική συνοχή

. Χρυσόγελος: Να προσαρμοστεί η δημοσιονομική πολιτική στις ευρωπαϊκές αξίες και πολιτικές
«Το αρχικό σχέδιο έκθεσης της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για τις επιπτώσεις των πολιτικών που προωθεί η τρόικα στην απασχόληση, στην κοινωνική συνοχή και στον κοινωνικό διάλογο καθιστά συνυπεύθυνη την τρόικα για τις συνέπειες αυτών των πολιτών. Οι ευρωβουλευτές ζητάνε όλες οι αποφάσεις να είναι συμβατές με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, την Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ένωσης

Bloomberg: Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα και η μεγάλη ύφεση κλέβουν το μέλλον της

Τα αποτελέσματα των έξι χρόνων βαθιάς ύφεσης που παρέσυραν το ένα τέταρτο του ακαθάριστου προϊόντος σε ένα είδος καταστροφής, παραθέτει το Bloomberg σε άρθρο του. Στην Ελλάδα, στη χώρα των 11 εκατ. κατοίκων έχουν χαθεί ένα εκατ. θέσεις εργασίας με την ανεργία να φτάνει στο 27%/, ενώ στην κατηγορία των νέων τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα.