oaednews

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ


Απίστευτο!!!!Νέο τηλεπαιχνίδι γνώσεων του MEGA προσφέρει εξάμηνη πρακτική άσκηση στους νικητές

petros-kostopoulos 
Εξάμηνη πρακτική άσκηση σε κορυφαίες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς θα προσφέρει στους νικητές το νέο τηλεπαιχνίδι γνώσεων και στρατηγικής του MEGA, «The Intern» το οποίο αναμένεται να αρχίσει να προβάλλεται από το νέο έτος. Όπως ανακοίνωσαν στελέχη του καναλιού, το τηλεπαιχνίδι θα κινείται στη λογική του κλασικού «Deal» που στην Ελλάδα είχε προβληθεί από τον Ant1, ενώ οι πρακτικές ασκήσεις θα προσφέρονται σε συνεργασία με σχετικά προγράμματα του ΟΑΕΔ που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από ιδιωτικά funds.

H εξαιρετική ταινία PALIKARI- Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου

Ο Κρητικός συνδικαλιστής που τιμούν οι ΗΠΑ εκατό χρόνια


http://oaednews.blogspot.gr/2014/07/blog-post_4086.html#.VHRy_9KsVGY

Aπό Πέμπτη 27/11/2014 σε πρώτη προβολή στους κινηματογράφους

Ελληνική Παραγωγή, 2014

Σκηνοθεσία, Μοντάζ: Νίκος Βεντούρας
Παραγωγή, έρευνα: Λαμπρινή Χ. Θωμά
Μουσική: Μάνος Βεντούρας
Σύμβουλος Παραγωγής: Μενέλαος Τζαφάλιας
Τραγούδι: Φρανκ Μάνινγκ (Λούης Τίκας, Βραβείο καλύτερου folk τραγουδιού, 2002)

Τοποθεσίες Γυρισμάτων: Όκλαντ Καλιφόρνιας, Σάντα Φε Νέου Μεξικού, Ντένβερ Κολοράντο, Φορτ Κόλινς Κολοράντο, Κολοράντο Σπρινγκς Κολοράντο, Σικάγο, Αθήνα

8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
DOCFEST-ΧΑΛΚΙΔΑ 13 - 16 Νοεμβρίου 2014

1ο Βραβείο Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στον σκηνοθέτη Νίκο Βεντούρα για την ταινία '' Παλληκάρι, Ο Λούης Τίκας και η σφαγή του Λάντλοου''

Βραβείο Μουσικής

Μάνος Βεντούρας για την ταινία το ''Παλληκάρι, Ο Λούης Τίκας και η σφαγή του Λάντλοου''


ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η σφαγή του Λάντλοου και η δολοφονία του Έλληνα μετανάστη και συνδικαλιστή Λούη Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη) αποτελεί μία από τις κομβικές στιγμές του αμερικάνικου εργατικού κινήματος και ενώνει, έναν ολόκληρο αιώνα μετά, τις ΗΠΑ του 1914 με τις εργατικές και μεταναστευτικές διεκδικήσεις της Ελλάδας του 2014. Η Λαμπρινή Θωμά και ο Νίκος Βεντούρας αναζήτησαν τις μνήμες, την ιστορία και την κληρονομιά του Λούη Τίκα και του Λάντλοου στο Κολοράντο και μίλησαν με κορυφαίους ιστορικούς, καλλιτέχνες και απογόνους ανθρακωρύχων, καταγράφοντας τα σημάδια που άφησε στο σώμα της εργατικής Αμερικής μια τραγωδία που πολλοί προσπάθησαν να ξεχαστεί.

Σύνδεση με Κάιρο

του ανταποκριτή μας Γιώργου Χριστοφίδη
 Η  Ανεργία στην Αίγυπτο
Κατά το 3ο τρίμηνο 2014 το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε οριακά κατά 0,2%, ανερχόμενο σε 13,1%, αυξημένο ωστόσο σημαντικά έναντι του 8,9% στα τέλη του 2010, πριν από την επανάσταση του Ιανουαρίου 2011.

Προϋπολογισμός με... χιούμορ!!!


 Τελικά, αυτή η κυβέρνηση έχει σίγουρα διάθεση για... αστεία!

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε 4 νεα προγράμματα απασχόλησης απο την Πάτρα


Τα νεα προγράμματα του ΟΑΕΔ που ανακοίνωσε ο διοικητής απο το 5ο forum εργασίας στην Πάτρα.

Αντίθετο σε αλλαγές στα εργασιακά και στις ομαδικές απολύσεις το ILO

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν απαιτούνται αλλαγές στα εργασιακά και κυρίως στις ομαδικές απολύσεις, τουλάχιστον για ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να λειτουργήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ), έλαβε χθες ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) Ράιμοντ Τόρες, παρουσιάζοντας την έκθεση για τη δημιουργία παραγωγικών θέσεων εργασίας στη χώρα μας.

Ενόψει της κρίσιμης νέας συνάντησης της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι, κατά την παρουσίαση της έκθεσης του ILO, στο Ζάππειο, επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να επιμείνει η τρόικα στις ομαδικές απολύσεις, καθώς δεν προσφέρουν κάτι στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ο διευθυντής στο Τμήμα Ερευνών του ILO Ρ. Τόρες αναφέρθηκε στη συμφωνία της Γενεύης, πριν από ενάμιση μήνα, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των κοινωνικών φορέων, για τις ομαδικές απολύσεις και πρότεινε να αξιοποιηθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, έτσι ώστε να φανεί πως οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να προχωρούν μέσα από κοινωνικό διάλογο. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ), που θα έχει πλέον τον τελικό λόγο για την έγκριση ή την απόρριψη των σχεδίων ομαδικών απολύσεων.