oaednews

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Επιταχύνεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της εισφοράς αλληλεγγύης

Όπως λένε άνθρωποι της αγοράς, οι προσδοκίες νοικοκυριών κι επιχειρήσεων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, κάτι που αποτυπώνεται στους δείκτες του καταναλωτικού κλίματος. Ωστόσο για να μην ματαιωθούν αυτές οι προσδοκίες, θα πρέπει να γεμίσει γρήγορα το… ταμείο, δηλαδή το πορτοφόλι των καταναλωτών και οι λογαριασμοί μικρών και μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Είναι ενδεικτικό ότι κλείνοντας η πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων, η αγοραστική κίνηση παραμένει «χλιαρή».
Τα μηνύματα αυτά έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών, που όπως όλα δείχνουν αναθεωρούν τον αρχικό σχεδιασμό, δίνοντας προτεραιότητα στην ενίσχυση των εισοδημάτων και της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών. Η εμπροσθοβαρής μείωση του ΕΝΦΙΑ και οι πρώτες παρεμβάσεις στη φορολογική κλίμακα χαρακτηρίστηκαν αναμφίβολα ως θετικές κινήσεις, ωστόσο όπως παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, ειδικά οι μισθωτοί που κινούνται πέριξ της ζώνης των 20.000 ευρώ περίμεναν κάτι παραπάνω. Κι αυτό, όπως φαίνεται, θα γίνει.

Κρατά τους προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη εργαζόμενους της Κοινωφελούς η Περ. Αττικής

Στο πλευρό των εργαζομένων που απασχολούνται στην Περιφέρεια Αττικής μέσω κοινωφελών Προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, το οποίο με απόφασή του κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2020 έλαβε με απόλυτη πλειοψηφία «απόφαση αποδοχής εργασίας».
Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι απασχολούμενοι συνεχίζουν την εργασία τους στην Περιφέρεια μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη και την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων.
Της σχετικής εξέλιξης είχε προηγηθεί έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην 22η συνεδρίασή του.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος επισήμανε ότι η Περιφέρεια είναι στο πλευρό των απασχολούμενων του Προγράμματος, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και καλύπτουν ανάγκες των υποστελεχωμένων υπηρεσιών της. Για το λόγο αυτό σημείωσε, η Περιφέρεια θα είναι δίπλα τους στον δικαστικό αγώνα που έχουν ξεκινήσει.
Οι προσωρινές διαταγές ασφαλιστικών μέτρων αφορούσαν περίπου 100 απασχολούμενους του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις σε νοσοκομεία, υπουργείο Τουρισμού και ΔΕΔΔΗΕ

Πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων για τις ανάγκες καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας - Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, που εδρεύει στην Αμαλιάδα του Νομού Ηλείας.
Δείτε εδώ την προκήρυξη

Σύγκλητος ΕΜΠ: Αίρεται το άρθρο 16 του Συντάγματος με τη ρύθμιση για τα πτυχία των Κολεγίων

Η επαγγελματική εξίσωση των αποφοίτων των κολεγίων με τους αποφοίτους δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης υποβαθμίζει περαιτέρω τη δημόσια εκπαίδευση, οξύνει το πρόβλημα της ανεργίας των αποφοίτων των πανεπιστημίων και εμπορευματοποιεί ένα κοινωνικό αγαθό αίροντας στην πράξη το άρθρο 16 του Συντάγματος, η Σύγκλητος του ΕΜΠ