oaednews

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 5726 τεύχος Β η τροποποίηση της απόφασης που αφορά τον τρόπο διπλασιασμού των δόσεων των δανείων Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Δημοσιεύθηκε  στο ΦΕΚ 5726 τεύχος Β  η τροποποίηση της απόφασης που αφορά τον τρόπο διπλασιασμού των δόσεων των δανείων Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, καθώς και το δικαίωμα αναστολής στην καταβολή δόσεων μέχρι 2 έτη
Συγκεκριμένα:

"Τροποποιούμε την αριθμ. 191745/05/6.2.2006 υπουργική απόφαση, «Περί προϋποθέσεων και όρων χορηγήσεως δανείων σε υπαλλήλους του ΟΑΕΔ» (Β’ 195), όπως αυτή ισχύει μέχρι σήμερα, και συγκεκριμένα την παράγραφο 4 ως εξής:
 «4. Τα δάνεια που χορηγήθηκαν ή θα χορηγηθούν δύνανται να εξοφλούνται σε ίσες μηνιαίες δόσεις που παρακρατούνται από τις αποδοχές του υπαλλήλου του Οργανισμού, αρχομένης της καταβολής των δόσεων από του επόμενου της χορηγήσεως του δανείου μηνός.

Κρητική Φοιτητική Καινοτομία - 1ο Επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο App

Κρητική Φοιτητική Καινοτομία - 1ο Επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο App
Ο Βασίλης Παπαδημητρίου, 24 ετών και φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης δημιούργησε την εφαρμογή iHireYou για smartphones.
Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αυτή τη χρονική περίοδο και το ποσοστό της ανεργίας να ανεβαίνει, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα νέο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο. Ένα επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο το οποίο θα βοηθήσει εταιρείες και υποψήφιους εργαζόμενους να βρουν προσωπικό και δουλειά αντίστοιχα, αλλά και να αφυπνίσει τις ικανότητες κάθε νέου. Το iHireYou αναπτύσσεται συνεχώς με την συμπαράσταση του ΤΕΙ Κρήτης.

Απαράδεκτη αλλαγή στη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αλλαγή στη λειτουργία των ΥΣ προωθείται σε Ν/Σ του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Συγκεκριμένα στο ν/σ του Υπουργείου με τίτλο:  "Ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ, ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης"  στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 30 του Σχεδίου Νόμου προβλέπει ότι "Τα ΥΣ γνωμοδοτούν ή αποφασίζουν με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών στην οποία περιλαμβάνεται οπωσδήποτε ο πρόεδρος του ΥΣ"