oaednews

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σάββας Ρομπόλης: Σημαντικές οι συνέπειες εις βάρος ταμείων, ασφαλισμένων


Σημαντικές συνέπειες, πέρα από την απομείωση της περιουσίας τους κατά τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ, θα έχει το (αναγκαστικό όπως εξελίχθηκε) "κούρεμα" των ομολόγων για τα ασφαλιστικά ταμεία, τονίζει στην "Αυγή" της Κυριακής ο Σάββας Ρομπόλης, επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο προσθέτοντας ότι η διαδικασία του PSI προσθέτει ένα ακόμη επιβαρυντικό παράγοντα στις νομοθετημένες υποχρεώσεις των ταμείων, δηλαδή στην καταβολή των συντάξεων και των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Όπως επισημαίνει:

ΚΥΠΡΟΣ: Προς δύο κατευθύνσεις η αντιμετώπισή της Ανεργίας


Ολοκληρωμένη απάντηση στην ανεργία μπορεί να δοθεί κυρίως μέσα από την ανάκαμψη της οικονομίας, με σταθερή ανάπτυξη
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η ανεργία στην Κύπρο τον μήνα Ιανουάριο έφτασε στο 9,6% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, σημειώνοντας αύξηση κατά 28%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του περασμένου χρόνου. Τούτο σημαίνει ότι 37.000 συμπολίτες μας αδυνατούν να βρουν δουλειά. Αυτό είναι το χειρότερο επίπεδο ανεργίας από τη δύσκολη περίοδο του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974 και αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικονομία.

Ψάχνουν για «ζεστό χρήμα» από το ΕΣΠΑ


Στις λίγες εβδομάδες που απομένουν ως τις εκλογές, η νέα υπουργός Ανάπτυξης θα πρέπει να επιχειρήσει το ακατόρθωτο: να επανεκκινήσει την ελληνική οικονομία. Πρώτη προτεραιότητα της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου είναι η απελευθέρωση γραμμών ρευστότητας 6 δισ. ευρώ και η επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ. Μετά το PSI, όλα τα «φώτα» θα πέσουν στη χειμαζόμενη από την ύφεση και την ανεργία πραγματική οικονομία.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη! Ο Δημήτρης Χονδροκούκης κατέκτησε την πρώτη θέση στο ύψος περνώντας τα 2 μέτρα και 33 εκατοστά. Συγχαρητήρια!

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: "ΟΑΕΔ, ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΡΑΜΑ!"

Έτσι απάντησε η Υπουργός Ανάπτυξης σε συνομιλητή της που της συστήθηκε ως εργαζόμενος στον ΟΑΕΔ... Σε επίπεδο διαπιστώσεων είμαστε σε καλό δρόμο. Σε επίπεδο δράσεων;;; 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠΕΡ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ



Η συνταγματική απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου (άρθρο 103 Συντάγματος) δεν εμποδίζει τα δικαστήρια να κάνουν τον ορθό χαρακτηρισμό των συμβάσεων εργασίας.
Αυτό αποφάνθηκε το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμ. 233/2012 απόφασή του και δικαίωσε συμβασιούχο εργαζόμενη στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ειδικότερα, η συμβασιούχος υπέγραφε από το 2008 έως το 2011 διαδοχικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, παρά το γεγονός -όπως υποστηρίζει- ότι κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Γραμματείας. Με την απόλυση της (μη ανανέωση σύμβασης) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.
Το Πρωτοδικείο έκρινε κατ' αρχάς ότι