oaednews

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Θα μας τρελάνουν :Ψήφισαν το μνημόνιο που ξεκάθαρα περιλάμβανε την κατάργηση των ΟΕΚ και ΟΕΕ και μετά υποβάλλουν αναφορές στη βουλή!


 Κατά της κατάργησης του ΟΕΚ και του ΟΕΕ και ο Ε. Δαμιανάκης Αναφορά στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς
Στην κατάθεση αναφοράς στη Βουλή, προς τους συναρμόδιους υπουργούς, με την οποία αναδεικνύει την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας της Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, προχώρησε σήμερα ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Ευτύχης Δαμιανάκης. 

Αύριο ο εφαρμοστικός για τις συντάξεις

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει αύριο ο εφαρμοστικός νόμος για τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Απόψε αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), στο οποίο περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης στο προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας

Πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης θα χορηγείται στο εξής σε προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας,

Δικαίωση για τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε εφεδρεία


Την παραμονή στην εργασία τους με καταβολή των κανονικών τους αποδοχών, διατάσσει με προσωρινή εντολή του το Πρωτοδικείο, για εργαζόμενους που τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία.

Οριζόντια μείωση 3% στους υπαλλήλους των Υπουργείων



Τι προβλέπει το σενάριο που θα υλοποιηθεί εντός του 2012
20 Φεβ 2012 - 13:34
Picture 0 for Οριζόντια μείωση 3% στους υπαλλήλους των Υπουργείων
Με την κατάργηση Οργανισμών και την αξιολόγηση προσωπικού θα υλοποιηθεί το σχέδιο για την απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη εξαιρούνται από το μέτρο, όχι όμως οι απασχολούμενοι σε Παιδεία και Υγεία. 

Απολύσεις 3% από κάθε υπουργείο


Με απολύσεις προσωπικού έπειτα από άμεση κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και αυτοτελών υπηρεσιών, αλλά και με αποχωρήσεις ύστερα από αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από ιδιωτικές εταιρείες, θα προκύψει -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν υποχρεωτικά από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2012, όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

Άμεσο "κούρεμα" 15.000 θέσεων στο Δημόσιο

Την πόρτα της εξόδου θα δουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών και των φορέων που προωθεί κάθε υπουργείο ύστερα από απαίτηση της τρόικας.