oaednews

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ευχαριστήρια επιστολή από την 2η ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Θεσσαλονίκης–ΟΑΕΔ

Η 2η ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Θεσσαλονίκης–ΟΑΕΔ σας  ευχαριστεί θερμά που παραβρεθήκατε  στην εκδήλωση του Σχολείου μας, που έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, την Τετάρτη 22/03/2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προσέγγιση και ενημέρωση των εργοδοτών και φορέων για τη Μαθητεία που προσφέρει το Σχολείο μας, ώστε να στηρίξουν αρχικά την πρακτική άσκηση των μαθητών/τριών μας, αλλά και μετέπειτα την απορρόφηση των αποφοίτων μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  επίσημοι προσκεκλημένοι από τα Υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης, Εξωτερικών, Παιδείας, από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και την Περιφερειακή Διεύθυνση Μακεδονίας, από κοινωνικούς φορείς, από οργανισμούς, από νοσοκομεία, από επιμελητήρια και σωματεία, από Διευθυντές και συναδέλφους των ΕΠΑ.Σ., ΙΕΚ, ΚΕΚ  και των ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ,  από γονείς των μαθητών/τριών μας, κ.λ.π.
Επίσης με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχτήκαμε πλήθος επιχειρήσεων από τον επαγγελματικό χώρο των έντεκα (11) ειδικοτήτων της 2ης ΕΠΑ.Σ. Θεσσαλονίκης, όπως: φαρμακεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, επιχειρήσεις γραφικών τεχνών, γραφιστικής και τυπογραφεία, λογιστήρια,  επιχειρήσεις πληροφορικής, επικοινωνιών και δικτύων, βιοτεχνίες υφάσματος-ένδυσης, βρεφονηπιακούς σταθμούς, κ.λ.π.
Όλοι οι επισκέπτες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δυικού Συστήματος/Μαθητείας που εφαρμόζει το Σχολείο μας και ζήτησαν να ενημερωθούν περισσότερο προσφέροντας κάποιοι από αυτούς θέσεις πρακτικής άσκησης. Παράλληλα παρακολούθησαν τα εικονικά εργαστήρια-κιόσκια των ειδικοτήτων μας και εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τις δεξιότητες και τα ταλέντα των εργασιών όλων των μαθητών/τριών μας.
Στην εκδήλωση μας φιλοξενήσαμε  επίσης μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι ενημέρωσαν τους επισκέπτες μας για την καινοτόμο εφαρμογή “YUMMY WALLET”.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγιναν τα εγκαίνια του νέου εργαστηρίου της ειδικότητας της Κομμωτικής Τέχνης, μιας ειδικότητας που είναι πολύ δημοφιλής και προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες υποψήφιους μαθητές/τριες.
Ύστερα από την πολύχρονη και επίπονη εμπειρία μας πιστεύουμε βαθιά ότι  η Μαθητεία και  το Δυικό Σύστημα που εφαρμόζουν οι ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ, αποτελούν ένα ανάχωμα στην ανεργία των νέων που μαστίζει τη νεολαία μας και την οδηγεί στη μετανάστευση ή ακόμη χειρότερα στην παραίτηση.
Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση μας και σας υποσχόμαστε ότι του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι και θα σας εντυπωσιάσουμε ακόμη περισσότερο.
Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον.

 
                                                                                   Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
                    
                                                                            ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου