oaednews

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

50-50 στην αγορά εργασίας

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε το 2017, το 50/50 project, ενδυναμώνει, προετοιμάζει, στηρίζει και κινητοποιεί όλο και περισσότερες γυναίκες για να διεκδικήσουν περισσότερες και καλύτερες θέσεις στην αγορά εργασίας.

Επιχειρήσεις θα μπορούν να «υιοθετούν» νέους εργαζόμενους

Τη δημιουργία, καταρχήν, 3.000 θέσεων «προετοιμασίας για απασχόληση» και τη μετατροπή σημαντικού αριθμού αυτών των θέσεων σε θέσεις μόνιμης απασχόλησης, για την ανάσχεση του φαινομένου της διαρροής εγκεφάλων στο εξωτερικό, θέτει ως στόχο το CSR Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος GEFYRA (Greek Enterprises For Youth Reinforcement Acceleration) μέσα από συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Άδεια ασθένειας τέκνων

1. Μετά την παράγραφο 7 του άρθρου 53 του Υπαλληλικού Κώδικα προστίθεται παράγραφος 8, ως εξής:
«8. Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος.»

72 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.)

Από το ΑΣΕΠ γνωστοποιείται ότι, απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 2Ε/2018 Προκήρυξη, που αφορά στην πλήρωση εβδομήντα δύο (72) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών

Ξεκινά την   Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018  και ώρα 11:00,  η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους  και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών» που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.
Το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι: